Ce să mănânci ca să slăbeşti sănătos

De Lumea Femeilor, pe

Încheiem cu cel mai generos şi apetisant regim de slăbire, propus de un nutriţionist francez -dr. Katy Bonan.
Cu atâtea bunătăţi (bine drămuite, desigur!), vei slăbi mai lent decât cu un regim restrictiv. Mai lent, dar mai plăcut, să recunoaştem…

Cocktail de oligoelemente

– 1-2 kg în 7 zile

Citeşti frecvent, în ziare şi reviste, despre oligoelemente şi despre importanţa lor pentru sănătate. Dar ţi-a explicat cineva, până acum, ce sunt ele şi de unde atâta interes pentru „persoana” lor? Hai să vorbim, pe înţeles, despre de acum celebrele oligoelemente!

Oligo… cum?!

Elemente. Oligoelemente. Sunt minerale (calciu, fier, crom, cupru, iod, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, sodiu, sulf, zinc) prezente, în hrana noastră de zi cu zi, în cantităţi foarte mici („oligo” = „puţin” în limba greacă). Mici, dar indispensabile pentru buna funcţionare a organismului. Iar unele dintre ele sunt şi mai importante în perioada în care ţii un regim de slăbire. Deci calculul riguros al caloriilor nu este singura ta grijă, trebuie să ţii şi socoteala aportului de oligoelemente, ca să slăbeşti cu spor şi să nu îţi dai sănătatea peste cap.

Mini-doze cu maxi-efecte

Calciu: ca să îţi menţii greutatea

– Ajută la pierderea masei grase; când organismul are suficient calciu, nu mai simte nevoia să „recupereze” kilogramele date jos; în plus, dacă ai destul calciu, ai şi un somn odihnitor.
– Se găseşte în lactate, apă minerală, sardine, somon, fructe uscate.

Magneziu: calmează nervii şi nevoia de dulce

– Ajută în lupta cu stresul şi îţi ridică moralul, când simţi că nu mai suporţi meniul de regim şi că ai face moarte de om pentru o bucăţică de ciocolată.
– Se găseşte în mere, fructe şi legume uscate, pâine integrală, citrice, apă minerală.

Potasiu: dacă te simţi balonată
– Ajută la stabilizarea nivelului de sare din sânge şi, prin efectul diuretic, la reducerea balonărilor; combate palpitaţiile şi slăbiciunea musculară.
– Se găseşte în carne de pasăre, legume şi fructe uscate, drojdie de bere, roşii, cartofi, somon.

Seleniu: ca să se dizolve grăsimile

– Ajută la producerea unui hormon (T3) ce stimulează dizolvarea grăsimilor şi reduce riscul de a lua din nou în greutate, de cum te-ai abătut de la regim.
– Se găseşte în drojdie de bere, ceapă, usturoi, germeni de grâu, fructe, lactate, peşte, carne.

Fier: ca să nu te anemiezi

– Ajută organismul să „ardă” cu 50% mai iute caloriile; în lipsa lui, senzaţia de foame te încolţeşte; fierul te apără, totodată, de anemie.
– Se găseşte în varză, legume uscate, carne roşie, orez, ficat, ouă, scoici, sparanghel.

Crom: atenuează nevoia de dulciuri

– Ajută la reglarea acţiunii insulinei (care ajută corpul să gestioneze aportul de zaharuri) şi, implicit, la calmarea poftei de a mânca ceva dulce.
– Se găseşte în cereale complete, carne, fructe de mare, ficat, gălbenuş de ou, cimbru.
Ai două soluţii: să adopţi un regim mai dur şi să suplineşti eventualele pierderi de oligoelemente luând suplimente de calciu, magneziu, zinc şi seleniu. Sau să adopţi, pur şi simplu, o dietă bogată în oligoelemente.

Diete trăsnite

Dieta „şah mat”: antrenează-te într-o partidă de şah. Nu ştii jocul? Este timpul să-l înveţi, ai acum un motiv foarte serios. Regula jocului: piesele sunt înlocuite cu bucăţele de mâncare şi ai voie să mănânci doar „piesele” pe care le scoţi din joc.
Dieta „sms”: te taie foamea? Deschide repede messengerul şi lansează-te în discuţii aprinse cu în¬treaga listă de prieteni. Cu cât sunt mai numeroşi, cu atât mai iute vei ui¬ta de mâncare.
Dieta „din dragoste”: fă o înţelegere cu partenerul tău – trebuie să te susţină în efortul tău de a deveni şi mai suplă, şi mai frumoasă (doar va avea şi el beneficii directe!). Pe lângă sprijinul moral, să te ajute şi în mod practic: să te hrănească el (seara, măcar, când – cel mai proba¬bil – vă reîntâlniţi acasă). La început o să îi facă o reală plăcere, o să vă amuzaţi, o să redescoperiţi jocurile erotice de la începuturile relaţiei. Uşor, uşor, însă, el se va plictisi. Dacă te vei ambiţiona să mizezi, în continuare, pe colaborarea lui, vei sări tot mai des peste cină (cu atât mai bine pentru tine!). Şi te vei culca îmbuf¬nată (cu atât mai rău pentru el!).
Dieta „castele de nisip”: merge şi la tine acasă, nu doar în Spania. Îţi tragi în faţă o porţie zdravănă de piure de cartofi sau de legume, te lingi pe buze şi… începi să clădeşti un castel în farfurie. Cu cât este mai moale piureul, cu atât mai multe eşecuri vei înregistra. O vei lua de la capăt, precum meşterul Manole, şi vei uita să mai şi mănânci.
Dieta „vrabia mălai visează”: ronţăi un mic baton fibrobar, visând la o ciocolată mare, mare, mare…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter