Schimbări în stilul de viață care te vor face mai fericită

De Consuela Stratulat, pe

O vacanță pe o insulă exotică îți va schimba, cu siguranță, starea de spirit, dar nu ai nevoie de un teanc de bani pentru a fi fericită. Află care sunt lucrurile mărunte care îți pot aduce zâmbetul pe buze.
Dormi mai mult. Un somn liniștit este unul dintre cei mai importanți factori pentru o stare de bine. Când ești obosită, organismul produce cortizol, hormonul care te face să te simți stresată. Opt ore de somn pe noapte sunt suficiente pentru a-ți schimba starea de spirit.
Îmbrățișările fac minuni. Atingerea fizică are un efect liniștitor asupra ta, așa că strânge pe cineva în brațe măcar o dată pe zi. Dacă ești singură, prietena ta nu se va supăra dacă îi vei oferi o îmbrățișare. Dacă ești într-o relație, îmbrățișează-ți partenerul dimineața, să începi ziua bine.
Scrie un bilet de mulțumire. Dacă îți exprimi recunoștința față de ceilalți, te vei simți mai împlinită. Scrie-i prietenei tale și mulțumește-i pentru sprijinul pe care ți l-a arătat de-a lungul timpului sau, înainte de culcare, fă o listă cu lucrurile care ți s-au întâmplat în timpul zilei și pentru care ești recunoscătoare.
Lasă deoparte telefonul. Poate ți se va părea greu de crezut, dar detașarea de tehnologie te întinerește și te face să te simți mai bine. Cel puțin o oră pe zi, lasa-ți telefonul deoparte.
Complimentează-te! Când greșești, te judeci și ești aspră cu tine, așa că de ce nu ți-ai fi recunoscătoare pentru lucrurile bune? Dacă te tratezi cum îți tratezi prietenii, te vei simți mult, mult mai bine. Spune-ți că ai un păr grozav sau că ai fost omul zilei la muncă.
Ia lecții de dans. Plimbările zilnice sunt importante, dar lecțiile de dans sau de box îți ajută corpul să se umple de energie și te vei simți mult mai calmă la final.
Programează-ți o perioadă în care să nu faci nimic. Cel puțin 30 de minute pe zi fă ce îți place: uită-te la emisiunea ta preferată, citește o carte, vorbește cu prietena ta cea mai bună. Te va ajuta să te simți mai puțin stresată și îți va da o stare de bine.
Alege-ți o melodie preferată. În fiecare săptămână, alege un cântec cu un mesaj pe care vrei să îl urmezi: fii fericită, trăiește clipa, ce vrei tu, și ascultă-l în drum spre muncă. Astfel, te vei conecta cu ideea melodiei și o vei adopta.
Bea mai multă apă. Apa îți ajută organismul să funcționeze mai bine și îți limpezește mintea.
Verifică-ți contul în bancă online. Totă lumea se stresează din cauza banilor, dar dacă îți vei verifica finanțele zilnic, vei simți că deții controlul și vei fi mai fericită.
Ieși cu fetele măcar o dată pe săptămână. Cercetătorii spun că anticiparea stării de bine te face mai fericită, așa că începe-ți săptămâna plănuind unde veți ieși vineri seara.
Foto Shutterstock.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter