Sănătate: Termoterapia tibetană îți ia durerea cu mâna

De Libertatea pentru femei, pe

Te doare spatele, suferi de osteoporoză sau ai probleme cu ficatul? Termoterapia tibetană ar putea fi răspunsul la problemele tale.
Codruț Țuțu, doctor în medicină generală, specialist în acupunctură și apifitoterapie, ne-a explicat cum decurge o ședință de termoterapie și rezultatele uimitoare pe care le-a obținut, tratându-și pacienții prin această metodă de tratament și întreținere a sănătății.

► Terapie… incendiară

„Ședința constă în aplicarea unei creme naturale din plante, care conține o formulă corespunzătoare afecțiunii tratate, în zona organului bolnav sau în cea corespunzătoare lui. Se acoperă, apoi, cu un prosop umed din bumbac, peste care se toarnă un extract de plante și alcool medicinal, după care i se dă foc. Pacientul simte o căldură suportabilă. Efectul principal este dilatarea vaselor de sânge. Astfel, extractele din plante și crema acționează asupra punctelor de acupunctură situate în zona respectivă și pătrund în profunzime, până la organul bolnav. Căldura produsă este ușor suportată de pacient, dar, dacă acesta anunță un disconfort, procedura este oprită imediat. De obicei, focul se stinge când persoana atinge limita de suportabilitate a căldurii”, ne-a explicat dr. Țuțu. Pentru un efect mai bun, termoterapia poate fi completată prin acupunctură și fitoterapie. Este folosită ca adjuvant în:
► afecțiuni ale coloanei vertebrale și ale sistemului osos (în special artroze, discopatii, hernie de disc, spondiloză cervicală, spondilită anchilozantă, osteoporoză);
► afecțiuni pulmonare;
► renale;
► digestive;
► pancreatice;
► genitale;
► migrene, nevralgii.

► Mobilitate regăsită

„Termoterapia este de ajutor și în cazul tumorilor benigne sau maligne, dacă localizarea organului bolnav permite tratamentul. Nu poate fi aplicată în zona capului, a sânilor, a inimii sau în partea din față a gâtului. Se efectuează cu prudență în cazul gravidelor, evitând zona pelvină. Pentru boli localizate în zonele interzise, termoterapia se poate aplica în alte părți ale corpului. De exemplu, pentru afecțiunile cerebrale, tratamentul se execută în zona cervicală”. Dr. Țuțu a folosit cu succes această terapie „în cazuri de discopatie lombară, când pacienții aveau dureri foarte puternice, care le îngreunau mersul. După ședința de termoterapie și acupunctură, s-au simțit bine, și-au recăpătat mobilitatea și durerea a dispărut.”

EFECTE MIRACULOASE

„Procedura are, de multe ori, efecte miraculoase. Are eficiență maximă în tratarea durerilor provocate de boli cronice. Are efect detoxifiant la nivelul ficatului și revitalizant pentru întregul organism. Ficatul este eliberat de toxinele acumulate printr-o alimentație necorespunzătoare, excese alimentare sau administrarea unei medicații prelungite pentru diverse afecțiuni. Odată curățate aceste toxine, funcțiile lui sunt restabilite. Efectul este unul benefic pentru întregul corp, asigurând și o bună oxigenare a organismului și regenerarea organului bolnav.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter