OMS, avertisment cu privire la remediile tradiționale împotriva Covid-19

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 05 mai 2020, 14:42

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă cu privire la utilizarea tratamentelor tradiționale, pe bază de plante, pentru lupta împotriva noului coronavirus. OMS susțtine că sprijină folosirea remediilor tradiţionale doar în condițiile în care acestea sunt testate ştiinţific, adăugând că medicina complementară are multe beneficii.

Citeşte şi: Cercetători: O singură specie e vinovată pentru pandemia de coronavirus – specia umană!

În Madagascar este promovat un tratament anti Covid-19 pe baza plantei Artemisia annua, cunoscută şi sub denumirea de ”pelin dulce”. Acest amestec pe bază de plante nu a fost încă testat ştiinţific, dar cu toate acestea, liderii mai multor ţări africane au anunţat că au făcut comenzi sau că au primit loturi din acest remediu.

‘Chiar dacă tratamentele provin din practici tradiţionale şi din natură, stabilirea eficacităţii şi siguranţei acestora prin teste clinice riguroase este esenţială’‘, au precizat reprezentanţii biroului regional OMS pentru Africa Subsahariană, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Coronavirusul va deveni sezonier. Românii se vor reîmbolnăvi anual cu Covid-19”

Organizaţia a menţionat că trebuie procedat cu prudenţă împotriva informaţiilor eronate, în special pe reţelele de socializare, despre eficacitatea anumitor remedii în contextul eforturilor depuse în această perioadă pentru descoperirea unui tratament pentru COVID-19.

”Multe plante şi substanţe sunt propuse fără respectarea cerinţelor minime de probare a calităţii, siguranţei şi eficacităţii”, au mai precizat reprezentanții OMS.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter