5 alternative sănătoase la cafea şi cola

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 03 decembrie 2020, 14:08

Cafeaua şi sucurile carbogazoase cu aromă de cola îţi stresează sistemul nervos şi provoacă dependenţă. Dacă vrei să te detoxifici şi să renunţi la obiceiurile proaste, vezi 5 alternative sănătoase la cafea şi cola.

Ceai de lemn dulce

Aroma puternică a ceaiului licorice nu este recomandată pentru oricine. Este genul acela de ceai pe care ori îl iubeşti şi nu vrei să bei altceva, ori îl urăşti şi nu suporţi nici măcar mirosul de departe al lemnului dulce.
Planta are multe proprietăţi antiseptice şi în ţările nordice este chiar folosită ca medicament şi antiinflamator natural.

Ceai mate

Folosit zilnic în America de Sud, mate era un ceai pe care războinicii incaşi sau azteci îl beau înainte de o luptă grea cu clanurile rivale.
Este energizant şi răcoritor şi acum se găseşte şi la noi în ţară.
Creşte imunitatea, este plin de antioxidanţi şi îţi limpezeşte mintea. Cu alte cuvinte, poate fi un bun înlocuitor pentru cafea, fără a-ţi provoca palpitaţii şi anxietate, ci dimpotrivă, liniştind trupul şi mintea.

Ceai verde cu iasomie

Ceaiul verde este plin de substanţe benefice organismului. De la accelerarea metabolismului şi ajutor în cure de slăbire, la relaxare şi concentrare, ceaiul verde e bun la toate.
Poate fi băut simplu, cu lămâie şi miere sua cu iasomie, care îi dă o notă exotică aparte.
Chiar dacă nu are proprietăţi excitante ale sistemului nervos cum se laudă cafeaua, ceaiul verde este recomandat pentru detox şi slăbit şi pentru un organism mai sănătos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter