Sănătate: Vezi ce boală ai în funcţie de ce spune irisul tau

De Libertatea pentru femei, pe

Dr. Andreea Dragomirescu, medic cu competență în apifitoterapie, având, totodată, studii de iridologie și ayurveda (medicină indiană), ne-a explicat mai multe despre „știința citirii bolilor în ochi”.

Starea organismului reflectată în iris

„Există o lege a reflexiei care se întâlnește nu numai în iridologie, ci și în alte ramuri ale medicinei complementare: partea se reflectă în tot și totul se reflectă în parte. Este un principiu care se regăsește atât în acupunctură sau reflexoterapie, cât și în medicina alopată, unde, de exemplu, un eșantion de sânge analizat reflectă starea de sănătate a întregului organism”, ne-a explicat Dr. Andreea Dragomirescu.
Diagnosticul nu se pune printr-o singură metodă, ci mai multe sunt corelate pentru a da o imagine cât mai exactă și un tratament eficient. Dr. Dragomirescu folosește informațiile pe care i le dă iridologia, dar și investigațiile clasice (analize de laborator, radiografii etc.), precum și principiile medicinei indiene.
Ce aparate se folosesc
În trecut, specialiștii foloseau, pentru a analiza irisul, o lumină puternică și o lupă. În prezent, există aparate speciale de iridologie. Se mai poate folosi o cameră foto performantă pentru a fotografia ochiul, după care imaginea este introdusă în calculator și analizată cu ajutorul unor programe speciale.
Culoarea ochilor și predispozițiile
► Ochii albaștri sunt mai ușor de interpretat pentru că reflectă lumina mai ușor și oferă informații mai clare. De regulă, se consideră că persoanele cu ochi albaștri au o predispoziție mai mare pentru bolile de plămâni și afecțiunile reumatologice.
► Ochii de culoare închisă absorb mai multă lumină și sunt mai greu de interpretat. Persoanele cu ochi căprui au o predispoziție mai mare către bolile digestive sau cardiace. Aceasta nu înseamnă că vor face cu siguranță o boală anume, ci doar că prezintă mai mute riscuri.
► Ochii verzi nu există în iridologie. Atunci când se fac fotografiile, ochiul de această culoare apare ca unul albastru, peste care se suprapune o colorație ușor galbenă, dând impresia de ochi verde.

O investigație neinvazivă

Andreea Dragomirescu ne-a explicat că, prin iridologie, „medicul observă zonele vulnerabile și face o apreciere generală a stării de sănătate. Poate evidenția zonele care, pe parcursul vieții, sunt mai predispuse la anumite afecțiuni. Stabilește, într-o anumită măsură, și dacă boala este acută, subacută, cronică sau degenerativă.
Vede dacă există intoxicații și cum reacționează organismul la stres. Ar fi bine ca fiecare să își știe predispozițiile pe care le are, pentru a preveni apariția bolilor prin stilul de viață”, a precizat medicul.
Acest tip de investigație are avantajul că este neinvazivă și că, într-un timp destul de scurt, putem afla multe amănunte despre starea noastră de sănătate.

Ce se poate vedea prin examen iridologic:

► starea generală de sănătate;
► gradul de încărcare a organismului cu toxine și capacitatea de eliminare a lor;
► starea sistemului imunitar;
► gradul de afectare a organelor în cazul unei afecţiuni;
► gradul de stres la care persoana este supusă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter