Sănătate: Cum te scapă plantele de durerile menstruale?

De Libertatea pentru femei, pe

Durerile te chinuiesc în fiecare lună și nu e chip să scapi până nu iei unul-două calmante? Îți dăm o veste bună: mai există o variantă pentru rezolvarea rapidă a problemei, mai exact, remediile pe bază de plante.

1 Gălbenelele

Au rol recunoscut în calmarea durerilor, reglarea ciclului și prevenirea simptomelor premenstruale, mai ales dacă ceaiul este băut cu câteva zile înaintea declanșării ciclului. De asemenea, e recomandat celor care suferă de anemie, afecțiune ce se accentuează, de obicei, în perioada menstruației. Infuzia din flori de gălbenele se prepară din două lingurițe de flori uscate la o cană de apă fierbinte, iar ceaiul trebuie băut pe parcursul unei zilei.

2 Coada – racului

Ajută în cazul menstrelor abundente și dureroase. Planta se poate folosi fie singură, fie în combinație cu mușețelul, arnica sau coada-șoricelului. Se prepară o infuzie din două linguri de plantă la 500 ml de apă, se lasă 15 minute, apoi se strecoară. Se bea ceaiul pe parcursul zilei, dar nu pe stomacul gol, căci poate irita mucoasa gastro-intestinală.

3 Traista-ciobanului

Proprietățile hemostatice reduc sângerările abundente și ameliorează simptomele specifice menstruației. Consumată pe termen lung, planta s-a dovedit a avea efect în reglarea nivelului hormonal, astfel încât ciclul devine regulat, mai puțin abundent și dureros. Ceaiul se prepară sub formă de infuzie, 10 g de plantă mărunțită la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi pentru ameliorarea durerilor, dar, pentru a avea efectul dorit, e bine ca tratamentul să se înceapă cu 10 zile înainte de declanșarea menstruației.

4 Cerențelul

Reduce sângerările abundente și are rol excelent în calmarea crampelor. Cel mai adesea se folosește rădăcina plantei, sub formă de decoct: se pun la fiert două lingurițe în 250 ml de apă. După 5 minute de fierbere, se lasă 10 minute la infuzat, apoi se strecoară. Ca să acționeze eficient și mai repede, e bine ca ceaiul să se bea neîndulcit, dimineața, pe stomacul gol. Pentru a-i spori efectul, poți folosi planta în combinație cu altele care au efecte analgezice asemănătoare: mușețelul, sunătoarea, menta.

5 Coada-şoricelului

Ceaiul are efect analgezic, cu condiția să fie băut înainte de apariția ciclului și, implicit, a durerilor, la fel ca și cel de gălbenele. Se prepară din două lingurițe de flori uscate ce trebuie lăsate la infuzat, într-o cană cu apă clocotită, timp de 10 minute. Se beau două căni de ceai pe zi. Același efect calmant îl are și tinctura: se dizolvă 5 ml de tinctură în apă și se ia de trei ori pe zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter