Tratamente naturiste cu efect imediat

De Libertatea pentru femei, pe

Vrei să te tratezi fără medicamente? Atunci poţi apela cu încredere la leacurile de pe vremea bunicii. Nu au efecte secundare şi te fac sănătoasă în cel mai scurt timp.

INFECŢII ALE CĂILOR URINARE

Suc de merişor > Dacă bei regulat suc de merişor, scazi la jumătate riscul de apariţie a infecţiilor urinare. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns cercetătorii finlandezi după ce au efectuat un studiu de amploare. Sucul de merişor reduce considerabil numărul bacteriilor din pereţii vezicii urinare şi poate fi folosit atât preventiv, cât şi ca metodă de tratament.
►Ce trebuie să faci. O lingură de suc de merişor pe zi este suficientă pentru a preveni apariţia infecţiilor urinare.

DURERI DE ARTICULAŢII

Comprese cu seminţe de schinduf > Schinduful (Trigonella foenum-graecum) este denumit şi fân grecesc sau, regional, molotru. Seminţele sale ameliorează inflamaţiile şi calmează durerile.
►Ce trebuie să faci. Fierbe 5 minute 50 g de seminţe cu 250 ml de apă, până se face un terci, apoi pune-l într-un prosop. În caz de artroză, compresa se aplică fierbinte pe încheietură. În caz de artrită, compresa se aplică rece. Pentru asta, amestecul trebuie lăsat să se răcească la temperatura camerei, iar apoi ţinut la frigider jumătate de oră.
►Riscuri şi efecte secundare. În cazul în care începe să se irite pielea în locul pe care ai aplicat compresa sau ai senzaţia de arsură sau mâncărime, trebuie să o îndepărtezi imediat.

CONSTIPAŢIE

Seminţe de Plantago ovata > Seminţele de Plantago ovata (psylium) sunt folosite din cele mai vechi timpuri datorită puternicului lor efect laxativ.
►Ce trebuie să faci. Ia câte o linguriţă (5 g) de seminţe de Plantago ovata, o dată sau de două ori pe zi, cu un pahar de apă. De-a lungul zilei consumă cât mai multe lichide, în mai multe reprize.
►Riscuri şi efecte secundare. Nu este indicat să dai aceste seminţe copiilor sub 12 ani, persoanelor alergice sau celor cu forme grave de diabet zaharat. Dacă te afli sub tratament medicamentos, aşteaptă o oră înainte de a lua seminţele de Plantago. Atenţie, pot să te baloneze!

OTITA MEDIE

Săculeţi cu ceapă > În cazul infecţiei urechii medii, mai ales la copii, săculeţii cu ceapă au efect garantat.
►Ce trebuie să faci. Taie ceapa mărunt şi pune-o într-un prosop. Pisează-o apoi până iese zeama din ceapă, apoi aplică-o pe urechea bolnavă şi ţine-o 2-3 ore. Efectul este chiar mai puternic dacă este uşor în-călzită înainte.
►Riscuri şi efecte secundare. Doctorii recomandă ca zeama de ceapă să nu se toarne în niciun caz direct în ureche.

INFLAMAREA AMIGDALELOR

Comprese reci cu zeamă de lămâie >Amigdalele se inflamează mai ales la copii, dar se poate întâmpla şi persoanelor adulte. Acest remediu reduce simptomele neplăcute şi scade febra.
►Ce trebuie să faci. Amestecă 250 ml de apă rece cu o lingură de zeamă de lămâie. Înmoaie un prosop în amestec, stoarce uşor şi pune-l pe gât. Se ţine o oră pentru a-şi face efectul. După ce se dă jos compresa, gâtul trebuie învelit cu o eşarfă călduroasă.
►Riscuri şi efecte secundare. Dacă apar iritaţii ale pielii, îndepărtează imediat compresa.

BRONŞITĂ

Comprese cu lavandă
Compresele cu ulei de lavandă aplicate pe piept stimulează circulaţia sângelui, uşurează respiraţia şi ajută la eliminarea mucozităţilor.
►Ce trebuie să faci. Amestecă o parte de ulei de lavandă cu 10 părţi de ulei de floarea soarelui. Pune cu pipeta pe un prosop 5-7 ml din acest amestec (una-două linguriţe), în mai multe locuri. Bagă prosopul într-o pungă de plastic încălzeşte-l între două sticle cu apă fierbinte. Scoate-l din pungă şi ţine-l peste noapte pe piept.

ALUNGĂ TULBURĂRILE DE SOMN

> Băi calde cu făină de muştar Cu cât picioarele sunt mai reci, cu atât vei adormi mai greu. O baie caldă la picioare te va scăpa de această problemă.
►Ce trebuie să faci : Pune două linguri de făină de muştar într-un lighean cu apă fierbinte, amestecă şi ţine picioarele în apă 10 minute, apoi clăteşte-te cu apă caldă.
►Riscuri şi efecte secundare. Folosită în cantităţi prea mari, făina de muştar poate provoca arsuri ale pielii. Dacă pielea se irită sau se înroşeşte, scoate picioarele din apă. În cazul în care ai răni sau tăieturi pe piele, nu aplica acest remediu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter