Gemoterapia, muguri pentru sănătate

De Libertatea pentru femei, pe

Scapă de depozitul de pastile din casă. Elixirele vindecării naturale sunt „fabricate” în „laboratorul verde”. Află că plantele poartă în sevă, în muguri şi în mlădiţe cele mai preţioase „medicamente”. Încearcă şi tu virtuţile lor curative.
Natura constituie un imens rezervor de energie vie, iar primăvara poate fi un bun prilej de a-ţi restaura „capitalul de sănătate” căci extractele din plante tinere, terapeuţii de sezon, te ajută să-ţi recapeţi starea de bine. Gemoterapia este o terapie naturală, care utilizează extracte obţinute din muguri, mlădiţe şi boboci. Iniţial, aceasta a apărut ca o terapie de eliminare  a substanţelor toxice prezente în organism, din organe precum ficat, rinichi, tub digestiv şi piele, însă, în timp, datorită utilizării cu succes, a devenit o ramură de sine stătătoare. Produsele gemoterapeutice sunt recomandate în cure de întreţinere pentru menţinerea stării de sănătate sau pentru a trata sensibilităţile la nivelul diferitelor organe. „În plus, această terapie poate fi adjuvantă medicaţiei clasice”, ne spune Carmen Ponoran, director ştiinţific Plantextrakt.

Gemoterapia, sănătate din sevă

În celulele plantelor se află o adevărată comoară de viaţă lungă. Datorită faptului că modul de preparare a acestora este prin extracţie în stare proaspătă, se păstrează nealterate substanţele active, cum ar fi enzimele şi aminoacizii, atât de preţioase pentru sănătatea ta.

Indicaţii terapeutice ale gemoderivatelor

„Terapia cu muguri din plante durează de la câteva zile la câteva luni, în funcţie de cât de acută sau de veche e afecţiunea tratată”, spune dr. Liliana Plăeşu, medic pediatru, specialist în homeopatie şi gemoterapie. O cură cu produse gemoterapeutice, în cazul unor afecţiuni cronice, este bine să fie urmată de investigaţii medicale, care să stabilească stadiul şi rezultatele obţinute. Medicul este cel care va hotărî o eventuală continuare a curei, după o pauză de una-două luni. În cazurile acute, se poate apela la gemoterapie ca tratament adjuvant şi este indicat să se continue administrarea cinci-şapte zile şi după obţinerea ameliorării.

Atenţie la administrare!

În general, gemoterapia este lipsită de reacţii adverse şi contraindicaţii şi poate fi utilizată de persoane de toate vârstele, de la sugari, la femei însărcinate şi bătrâni. Totuşi, pentru anumite produse gemoterapeutice există anumite atenţionări. Astfel, mlădiţele de rozmarin nu se administrează seara, deoarece produc o excitabilitate la nivelul sistemului nervos ce poate provoca insomnia. Mugurii de arin negru şi arin alb opresc lactaţia. Mlădiţele de cimişir sau vâsc nu se vor administra în sarcină.
În concluzie, cel mai bine este ca, înainte de a folosi extractele din plante, să ceri sfatul unui specialist.

Alungă durerea cu… verde crud

Aria afecțiunilor ameliorate sau vindecate prin gemoterapie este foarte vastă. De la afecţiunile acute, cum ar fi reacţiile alergice, bronşita obstructivă, sindromul dispeptic, infecţiile urinare şi până la afecţiunile cronice de tipul demineralizări, astenie, afecţiuni articulare, scăderea imunităţii, colecistite, gastrite, gută, anemie, rahitism, constipaţie, chisturi mamare şi ovariene, toate îşi află antidotul în extractele proaspete de plante.

Gemoterapia: muguri vindecători

►  pentru durerile de stomac sau duoden (gastrite, ulcere) se recomandă extractul din muguri de smochin – Ficus carica.
►  eficient pentru detoxifierea de primăvară este extractul din sevă de mesteacăn – Betula linfa.
►  pentru a trece mai uşor peste astenia de primăvară  se recomandă o cură cu extract din muguri de stejar – Quercus pedunculata.
►  pentru o cură de slăbire de primăvară se recomandă extractul din sevă de mesteacăn – Betula linfa şi din amenţi de mesteacăn – Betula pubescens amenti.
►  pentru prevenirea alergiilor de sezon (la polenul florilor) şi a sindroamelor alergice, în general, este indicat extract din muguri de coacăz negru – Ribes nigrum.
►  contra varicelor şi a altor tulburări de circulație venoasă se foloseşte extractul de păducel – Crataegus oxyacantha.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter