Scapă de stres fără medicamente

De Libertatea pentru femei, pe

Agitaţia, conflictele şi problemele cotidiene au pus stăpânire pe viaţa ta şi nu mai ştii încotro s-o apuci? Toate acestea poartă un nume: stresul. Află acum ce poţi face pentru a avea o viaţă mai relaxată.

Studiile efectuate de psihologi arată că unul din trei oameni suferă de stres. Dacă nu acţionezi la timp, acesta poate declanşa în organism afecţiuni grave. Iată câteva leacuri sigure:

Lămâia. Ceaiul de lămâie este un excelent relaxant. Taie o lămâie pe jumătate, după care stoarce-o într-o ceaşcă. Taie cojile în bucăţi mici şi pune-le la fiert într-un vas acoperit 15 minute. După ce a fiert, toarnă ceaiul peste zeama de lămâie din ceaşcă.


Ovăzul
este una dintre cele mai cunoscute şi indicate cereale pentru combaterea stresului. Pune 100 g de făină de ovăz în 500 ml apă şi las-o la macerat câteva ore. Se bea în fiecare zi o cană. Tot din ovăz îţi mai poţi prepara şi o infuzie: pune 10 g de paie de ovăz la un litru de apă şi lasă la infuzat 10 minute. Bea zilnic 2-3 ceşti. Se poate face şi o fiertură din 20 g de ovăz la un litru de apă pe care o îndulceşti  cu miere de albine. De asemenea, poţi face o baie relaxantă cu extract sau infuzie de ovăz.

Menta este o plantă tonifiantă şi foarte utilă pentru recuperarea energiei.  Prepară o  infuzie din jumătate de lingură de mentă la o cană. Bea o ceaşcă după fiecare masă. E bine  ca ceaiul să fie servit rece sau la temperatura camerei.

Susanul.
Pune două sau trei linguriţe în mâncare. Vei fi surprinsă de rezultate. De asemenea se poate consuma cu iaurt sau kefir.

Flori de tei. Prepară-ţi o infuzie din 20 g flori de tei la 200 ml apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară ceaiul şi bea-l înainte de culcare. Dacă vrei, poţi să-l îndulceşti cu o linguriţă de miere.

Valeriana (odolean)
scade agitaţia. Prepară-ţi o infuzie din două linguri de plantă la o cană de apă. Ceaiul trebuie consumat în momentul în care te simţi stresată şi poate fi folosit pe perioade lungi de timp.

Florile de morcov. Se infuzează 2 linguriţe cu vârf de flori de morcov, uscate şi mărunţite în jumă-tate de litru de apă fierbinte. Se bea zilnic timp de 2-4 săptămâni, seara şi dimineaţa cu cel puţin 15 minute înainte de masă, câte o cană de 250 ml din acest ceai. E bine ca preparatul să fie cald şi neîndulcit.

Levănţica
este o plantă recunoscută pentru acţiunea sa liniştitoare, benefică sistemului nervos. Pune o  linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat 15 minute. Bea o cană de ceai înainte de fiecare masă.

Trucuri pentru o viaţă relaxată

• Fă exerciţii fizice regulat, dar nu înainte de a merge la culcare.
• Renunţă înainte de culcare la mâncărurile grase, alcool sau băuturile care conţin cofeină.
• Menţine-ţi un orar de somn regulat şi mergi la culcare la aproximativ aceeaşi oră în fiecare seară.
• Ai grija ca dormitorul tău să fie aerisit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter