Leacuri băbeşti care te pot ucide

De Diana Zagrean, pe

Leacurile băbeşti sunt eficiente câteodată, atunci când vorbim de roşu în gât, o simplă rino-faringită sau de reumatism. Când vorbim despre boli grave, leacurile băbeşti devin periculoase şi pot chiar ucide bietul „pacient”. Iată câteva leacuri băbeşti care te pot ucide.
 

Leacuri băbeşti pentru epilepsie, cea mai mare greşeală

Recent, în bătrân de 84 de ani a murit la spital, după ce rudele i-au tăiat limba ca să-l scape de epilepsie.
Oricât de horror sună acest scenariu, din păcate, aşa zisul leac pentru crizele epileptice este des recomandat în popor, deşi nu ajută deloc în lupta cu boala şi poate duce, în cel mai fericit caz, la o infecţie bucală.
După o nouă criză de de epilepsie pe care a făcut-o bătrânelul, rudele lui Liviu S. au fost sfătuite de o bătrână din sat să îl taie pe bărbat în zona limbii pentru că astfel ar scăpa de epilepsie. Fără să stea prea mult pe gânduri rudele au pus mână de la mână, l-au prins pe bărbat, l-au ținut cu forța și i-au crestat limba.
Bărbatul s-ar fi zbătut însă nu a putut scăpa din mâinile rudelor binevoitoare și, în loc să se vindece de epilepsie, a ajuns la spital cu o hemoragie imensă și foarte greu de oprit. Omul a ajuns în grija medicilor însă aceștia nu au mai putut să îi salveze viața, bătrânelul murind în urmă cu câteva zile la spital, potrivit Libertatea.ro.
Cazul bietului bătrân nu este, din păcate, singurul. Să nu uităm de celebrul caz al măicuţei de la Tanacu, care a murit în condiţii suspecte, după ce preotul şi celelalte maici au „tratat” epilepsia ei ca pe un caz de „posedare de demoni”.

Usturoi în ureche, pentru alinat durerea

Este adevărat că usturoiul are efecte benefice asupra infecţiilor din organism, pentru că este antiseptic, dar asta nu înseamnă că va vindeca durerile din ureche.
Usturoiul nu este o plantă magică şi efectele sale antiseptice şi dezinfectante au loc dacă este consumat crud.
Aplicarea lui într-un loc strâmt şi sensibil, cum ar fi în apropierea timpanului nu va rezolva problema. Dacă este vorba de inflamare sau o infecţie, numai doctorul poate decide, după o atentă examinare, iar usturoiul pus la locul dureros nu face decât să irite mucoasele, agravând durerea.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte leacuri băbeşti pot duce la moartea celui tratat, pe pagina următoare!

 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter