Sănătate: Adevărat sau fals? Vezi ce mituri există despre vară

De Diana Zagrean, pe

Leacuri băbeşti pentru insolaţie, sfaturi utile în caz de arsuri solare şi remedii hazlii pentru zgârieturi pe munte? Vezi care mituri despre vară şi vacanţă sunt adevărate şi care sunt doar poveşti din bătrâni.

Iritaţia de la meduze se tratează cu…urină

Eşi la mare şi „te-a ciupit” o meduză? Cel puţin unul dintre prietenii tăi, ca să nu mai vorbim de mama, o să-ţi recomande să urinezi pe iritaţie, pentru a scăpa de usturime şi mâncărime. Dacă nu ştiau de leacul minune, sigur vor spune să torni puţin oţet sau bicarbonat de sodiu.
Adevărul este că meduzele sunt echipate cu un fel de perişori otrăvitori, majoritatea inofensivi, care se înfing în piele şi eliberează substanţa iritantă. Cel mai bun remediu recomandat de specialiştii dermatologi este…apa de mare. Apa sărată neutralizează substanţa iritantă, în vreme ce apa dulce, de la robinet sau apa plată turnată peste băşici face mai mult rău decât bine.
Citeşte şi Sănătate: Tratamente naturiste pentru infecţia urinară
Dacă usturime persistă, puteţi încerca varianta cu oţet şi puteţi lua un antiinflamator de tipul ibuprofenului pentru umflătură şi durere.
Urina era recomandată din bătrâni pentru conţinutul mare de săruri, care, ca şi apa de mare, reduce iritaţia. Dar urina poate conţine puţină sare vara, dacă ne hidratăm corespunzător şi apa de mare este mai eficientă, la îndemână şi deloc scârboasă.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte mituri despre vară şi vacanţă sunt adevărate şi care sunt poveşti de adormit copii, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter