Sănătate: Care sunt cele mai indicate sporturi pentru iarnă?

De Libertatea pentru femei, pe

În sezonul rece, mulți dintre noi stăm zgribuliți în casă. Sărbătorile de iarnă ne îndeamnă la căldura căminului și la mese îmbelșugate… chiar şi pe cei mai sportivi dintre noi.
Mai mult decât atât, ne îndeamnă să sărim peste antrenamente. Iar pauzele de mișcare completate de mese copioase se simt atât în scăderea tonusului muscular, cât și în creșterea în greutate. Renunţăm la activităţile fizice și la o alimentație corectă, metabolismul devine mai leneş şi astfel kilogramele încep să se adune.
În ciuda temperaturilor scăzute, este important să ne continuăm programul de exerciţii fizice pentru a preveni luarea în greutate. Exerciţiile fizice efectuate regulat întăresc sistemul imunitar, cresc nivelul de energie şi ajută la menținerea unei stări de bine.

Ce tip de mișcare putem face iarna?

Putem încerca mersul pe jos. Ştim că e mai greu iarna, însă este foarte util – încearcă să mergi 15 minute pe jos, chiar și în frig, și te vei simţi mai bine.
Patinează – nu toată lumea știe să patineze, dar poți încerca.
Mergi la schi – măcar unul-două weekenduri.
Mergi la sală – este sezonul sălilor indiferent dacă alegi sala de fitness sau clasele de aerobic şi spinning.
Poţi încerca și înotul, dansul, sau clasele de pilates. Dacă eşti foarte disciplinată, poţi face 30 de minute de sport acasă.
Dacă alegem să facem mișcare în aer liber pe timp de iarnă, trebuie să fim pregătite adecvat şi să punem un mai mare accent pe exercițiile de încălzire și pe hidratare.
Cu toate aceste informaţii legate de antrenamente, jumătate de problemă este rezolvată!
Mai rămâne problema tentațiilor culinare. Este cunoscut faptul că multe dintre noi iau în greutate în timpul lunilor de iarnă. Iarna suntem predispuse la depresii şi optăm pentru carbohidrați, grăsimi și zahăr pentru a ne binedispune.
Starea de bine pe timp de iarnă ne-o putem crea prin stabilirea unei nutriții echilibrate, prin alternative sănătoase ce pot fi incluse în meniurile zilnice. Combină activităţile sportive cu un plan nutriţional echilibrat pentru a asigura organismului necesarul de vitamine, minerale, carbohidraţi sănătoşi, proteine şi fibre. Consumul de proteine este foarte important pentru construcția musculară, iar dacă îl asociezi și cu o activitate sportivă, pe lângă creșterea masei musculare, reușești să reduci considerabil procentul de grăsime din organism.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter