Sănătate: Fii împotriva HPV!

De Libertatea pentru femei, pe

94% DINTRE MEDICII DE FAMILIE RECOMANDĂ VACCINAREA ANTI HPV
Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) a efectuat un studiu privind prevenirea infectării cu Virusul Papiloma Uman (HPV). Marea majoritate a medicilor de familie le recomandă pacientelor vaccinarea ca metodă primară de profilaxie împotriva cancerului de col uterin. 86% dintre medicii chestionați consideră necesar un program național de vaccinare. „Vaccinul anti HPV e cheia eliberării femeilor de sub teroarea cancerului de col.

Părinții care și-au permis l-au administrat deja fetițelor lor. E păcat ca, din cauza ignoranței, să nu putem da aceeași șansă și celorlalte fetițe”, spune dr. Cristian Sever Oană. România e pe primul loc în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col, 3.000 de noi cazuri fiind diagnosticate anual. „Ne dorim să putem spune peste ani despre cancerul de col că a rămas o amintire, iar vaccinul HPV să poată schimba statisticile în privința acestei cumplite boli.

Evident, educația, vaccinarea trebuie dublate de programe de screening, pentru depistarea leziunilor precanceroase, ca metodă de profilaxie secundară”, adaugă dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter