Sănătate: De ce este bun alcoolul pentru tine

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 08 aprilie 2022, 14:33

Ştim cu toţii care sunt efectele adverse ale consumului de alcool asupra corpului uman. Primul care suferă este creierul, urmat înseaproape de ficat şi vasele de sânge periferice. Dar alcoolul prezintă şi multe avantaje. Află de ce este bun alcoolul pentru tine şi în ce situaţii ar trebui să consumi alcool.
Alcoolul te ajută să slăbeşti
O bere are 160 de calorii şi termenul „burtă de bere” este binecunoscut tuturor. Dar un studiu recent arată că, din 37.0000 de respondenţi, cei mai slabi erau cei care consumau ocazional alcool, nu cei care nu beau niciodată.
Nu se ştie dacă asta se datorează moderaţiei în general, sau a faptului că unii înlocuiesc alcoolul cu mâncare. În cazul femeilor, cifrele sunt şi mai impresionante. Potrivit unui alt studiu, femeile care consumă alcool cu moderaţie, o dată pe zi au cu 70% mai multe şanse să evite obezitatea. Femeile metabolizează diferit alcoolul faţă de bărbaţi, ceea ce, în cazul unei femei cu greutate normală, înseamnă că alcoolul ajută la slăbit.
Alcoolul te face mai deştept
O cantitate moderată de alcool protejează funcţiile cognitive şi te protejează pe tine de bolile bătrâneţii care afectează creierul. Participanţii la studiu care au consumat circa 30 de băuturi alcoolice pe săptămână au avut rezultate mai bune la testele de logică şi gândire matematică decât cei care nu au consumat deloc alcool.
Alcoolul îţi creşte libidoul
Studiile arată că persoanele care consumă alcool cu moderaţie au cu 20-30% mai puţine şanse să dezvolte probleme erectile decât cei care nu beau nimic alcoolic. O posibilă cauză ar fi antioxidanţii prezenţi în anumite băuturi (ca atunci când consumul de vin roşu reduce în unele cazuri, riscul de boli de inimă). În plus, o cantitate mică de alcool se pare că „îmbunătăţeşte” erecţia unui bărbat, potrivit unor experţi americani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter