Hayden Panettiere a recunoscut ca s-a luptat cu alcoolismul. Ce efecte a avut asupra corpului ei

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 14 martie 2023, 17:54

Hayden Panettiere a dezvăluit că s-a luptat cu dependența de alcool, dependență care și-a pus amprenta asupra corpului ei încă de la vârsta de 30 de ani.

Actrița, acum în vârstă de 33 ani, a povestit cum sănătatea ei fizică a fost afectată atunci când a apelat la alcool pentru a-și gestiona anxietatea în timp ce se afla într-o pauză din industria de divertisment.

Hayden Panettiere s-a luptat cu alcoolismul

„Am suferit de insomnie. Somnul este extrem de important. Îți afectează funcțiile motorii, abilitatea de a gândi și sănătatea per total”, a afirmat Hayden Panettiere, citată de People.

„Trupul meu spunea: suficient! Am ajuns la 30 de ani. Fața mea era umflată. Aveam icter. Ochii mei erau galbeni. A trebuit să merg la un specialist în ficat. Părul meu era subțire și îmi cădea în ghemotoace”, a povestit actrița.

Panettiere a spus că a trebuit să își forțeze corpul pentru a se face bine fără a apela la substanțe. Actrița a fost nevoită să se interneze într-un centru de reabilitare pentru a doua oară în 2021, începând un program în 12 pași, precum și terapie pentru traumă.

„Am lucrat mult cu mine. După opt luni de terapie intensivă am simțit că există aceste goluri cu care trebuie să lucrez”, a explicat actrița.

Citește și: Iubitul lui Hayden Panettiere, arestat pentru violență domestică

Citește și: Prințul Harry, diagnosticat cu deficit de atenție și stres posttraumatic de medicul Gabor Mate

În prezent, Hayden Panettiere spune că reușește să își rezolve problemele cu insomnia cu o cană de mușețel cu lapte și miere și cu băi cu bule cu parfum de vanilie.

De asemenea, actrița a dezvăluit că are în cameră o bicicletă și că face sport pentru a-și crea o rutină.

Panettiere a explicat că în timp ce se afla la terapie își dorea să se poată întoarce la perioada în care era sănătoasă și fericită.

Actrița a început să consume substanțe interzise la 22 ani

Hayden Panettiere a povestit că problemele ei cu substanțele interzise au început pe când avea doar 22 de ani.

„În timpul terapiei am învățat să mă iert. Un pas din programul celor 12 pași este iertarea. Dacă cineva vrea să fie o persoană bună și să fie cea mai bună versiune a sa, poate alege să facă asta”, a spus Hayden.

Citește și: Chris Rock, show pe Netflix, despre palma primită de la Will Smith, la premiile Oscar 2022: „A spus tot ce avea de spus”

Citește și: Relația amoroasă neconvențională dintre Anne și Kirk Douglas: „Este nerealist să te aștepți la fidelitate totală într-o căsătorie”

Făcând acest lucru, nu doar că s-a însănătoșit, dar Panettiere a spus că a făcut pași în călătoria ei în domeniul sănătății mintale.

„A fost o adevărată luptă. Este o luptă zilnică și una pe care astăzi sunt fericită să spun că am câștigat-o”, a precizat Hayden Panettiere.

În prezent, actrița trece din nou printr-o situație dificilă – fratele ei, Jansen Panettiere, a murit săptămâna trecută, la vârsta de 28 de ani. Tânărul a fost găsit fără viață, pe 19 februarie, în apartamentul lui din New York. Moartea actorului a fost cauzată de cardiomegalie, cunoscută ca mărirea inimii, cuplată cu complicații ale valvei aortice.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Hayden Panettiere

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter