Boli de inimă la copiii mici? Află totul despre defecte congenitale cardiace

De Diana Zagrean, pe

Cazul băieţelului lui Adrian Mutu, Mario (11 ani), care a fost supus unei operaţii pe cord deschis din cauza unor probleme congenitale l-a făcut pe fotbalist să îşi controleze şi ceilalţi copii. Ce sunt bolile congenitale, care sunt factorii genetici care pot duce la astfel de afecţiuni şi ce se poate face pentru a evita problemel grave? Află totul despre defecte congenitale cardiace.

Boli de inimă la copii – cazul lui Mario Mutu

Afecţiunea cardiacă serioasă a lui Mario (11 ani), fiul lui operat recent pe cord deschis din cauza unui defect septal, l-a speriat atât de tare pe Adrian Mutu (34 de ani), încât fotbalistul le-a dus de urgenţă la un control de specialitate pe cele două fiice: Adriana Lea (7 ani) şi Maya Vega (5 ani).
Boli de inimă la copiii mici? Află totul despre defecte congenitale cardiace
Coşmarul a început cu circa o lună în urmă, când Alexandra Dinu, fosta soţie, l-a anunţat că Mario, fiul lor, suferă de foramen oval deschis, deficienţă cardiacă care îi putea pune viaţa în pericol. În cele din urmă, totul s-a încheiat cu bine pentru băieţelul fotbalistului, care a fost supus unei operaţii pe cord deschis, săptămâna trecută, la o clinică de top din Italia.
Boli de inimă la copiii mici? Află totul despre defecte congenitale cardiace
Numai că şocul iniţial a fost prea mare pentru „Briliant”. Gândul că şi Adriana Lea, şi Maya Vega, fetiţele pe care i le-a dăruit Consuelo Matos, actuala soţie, ar putea avea probleme similare l-a determinat pe atacantul lui Ajaccio să le ducă de urgenţă la medic, pentru investigaţii amănunţite.
Citeşte şi Curiozităţi: Alfă totul despre flatulenţă şi gaze la stomac

Ce boli de inimă pot afecta copiii fără să fie depistate la naştere?

Boli de inimă la copiii mici? Află totul despre defecte congenitale cardiace
Malformațiile cardiace congenitale apar la circa 0.8-1% dintre nou născuții vii și reprezintă malformațiile congenitale cele mai des întâlnite la nou născut.
În România nu se cunoaște numărul exact de copii născuți anual cu malformații cardiace congenitale, însă numărul lor se estimează a fi în jur de 1000/an.
Defect congenital înseamnă că una sau mai multe componente ale inimii şi vaselor mari din jurul ei s-au format incomplet sau au altă formă decât ar trebui, încă de la naştere.
Dacă este vorba de valvele prin care sângele este pompat de inimă, ele pot fi depistate mai târziu, pentru că inima şi organismul copilului funcţionează o vreme, fără simptome că ceva este în neregulă.
Termeni folosiți frecvent de medici în astfel de afecţiuni sunt: defecte cardiace congenitale, boli cardiace congenitale, malformații cardiace congenitale sau boli cardiovasculare congenitale.
Citeşte mai departe despre bolile congenitale de inimă la copii şi află ce trebuie să faci dacă îţi suspectezi copilul de o astfel de boală de inimă, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter