Top 5 alimente care te fac fericită

De Diana Zagrean, pe

O alimentaţie echilibrată te ajută nu numai să fii activ şi sănătos, ci îţi îmbunătăţeşte şi starea de spirit. Acum, că a venit primăvara, la piaţă există multe alimente care te fac fericită, iată 5 dintre ele.
Atunci când simţi că ai nevoie de un plus de energie şi optimism, începe-ţi ziua cu un mic dejun sănătos. Cerealele integrale, ouăle, produsele lactate sau proteinele de bună calitate îţi vor da energie şi te vor face să te simţi mai activă întreaga zi….

Fructele şi legumele proaspete te fac fericită

Bogate în vitamine și minerale, fructele și legumele au grijă de sănătatea ta, dar și de starea ta de spirit. În plus, datorită aportului mare de vitamină C, vei reuși să ții departe chiar și micile neplăceri ale sezonului, precum răceală și gripă.

Ciupercile te fac fericite

Pe lângă proteine, ciupercile conțin și seleniu,un oligoelement care acționează în organism la fel că un antioxidant. Alimentele care te pot ajuta în acest sens sunt nucile și semințele, somonul, cerealele integrale sau ciupercile.

Cerealele integrale te fac fericită

Pline de multivitamine şi minerale, mai ales complexul B, cerealele integrale sunt o sursă de fibre, proteine dar şi bună dispoziţie.

Peştele proaspăt şi fericirea

Pentru a te feri de depresie, ai nevoie de oligoelemente şi acizi graşi nesaturaţi. Bogat in acizi grasi Omega-3, pestele precum somonul, heringul, sardinele sau tonul, te poate ajuta sa iti mentii echilibrul fizic si psihic, si sa-ti imbunatatesti starea generala.

Nucile îţi ridică moralul

După mucenici şi cozonaci, a venit perioada postului. Ca să nu duci lipsă de antioxidanţi, grăsimi sănătoase şi să reduci risucl de boli cardiovasculare şi cancer, ai nevoie de nuci.
CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intra si castiga!

on.fb.me/XeIJVO
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter