Sănătate: Care este, de fapt, adevărul despre lapte

De Lumea Femeilor, pe

La orice problemă legată de calciul din organism, răspunsul bine cunoscut este: mănâncă lactate. Dar cercetătorii specializaţi în osteoporoză ne arată şi reversul medaliei.
 

Mirajul lactatelor

Avem nevoie de calciu pentru a avea dinţi puternici şi un sistem osos fără probleme. Lipsa de calciu (hipo-calcemia) poate surveni din două motive principale: o nutriţie neechilibrată sau disociată şi aportul excesiv de potasiu şi fosfor, care duce la eliminarea calciului prin urină. Cele mai multe tipuri de brânză conţin calciu, dar şi aditivi bogaţi în fosfor, iar doar prin includerea lor în alimentaţia zilnică nu îţi rezolvi problema.

Ultimele descoperiri

Produsele din lapte nu sunt singura sursă de calciu. Locuitorii din Africa sau Asia, care nu mănâncă lactate în fiecare zi, au mai puţine probleme cu sistemul osos (osteoporoză, fracturi). Cercetătorii au des-
coperit că problemele cele mai frecvente se întâlnesc tocmai în ţările unde consumul de lactate este foarte ridicat: Franţa, Olanda, Scandinavia. Explicaţia? Pe lângă calciu, lactatele mai conţin şi proteine animale (chiar mai multe decât carnea). Acestea cresc aciditatea sângelui, eliminând calciul. Concluzia: lactate – da, neapărat, dar nu în exces!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter