Salata verde, efecte benefice pentru organism

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 29 aprilie 2021, 14:47

Indiferent cum este vremea, calendaristic primăvara a venit, iar nevoia de a consuma verdeţuri şi trufandale este mare, deoarece iarna organismul pierde multe vitamine şi mineralele de care are nevoie. Pentru că salata verde se consumă frecvent, e bine să ştim cât mai multe despre ea.

Are efecte benefice pentru organism

În frunzele de salată se găsesc numeroase săruri minerale şi vitamine care revigorează şi curăţă organismul, stimulează pofta de mâncare şi normalizează nivelul hemoglobinei, aşadar e bună în anemii.

Substanţele cu gust amărui au proprietăţi cu totul miraculoase, mai ales atunci când se face o cură de salată, respectiv când se consumă cantităţi mai mari. Ele stimulează ficatul şi drenează bila, intensifică tranzitul intestinal, curăţă vasele de sânge şi reglează activitatea glandelor endocrine. Este foarte bine ca la început de primăvară să se mănânce zilnic 150-200 g salată verde, timp de 10-15 zile.

Rezultate deosebite se obţin dacă:

â–º salata e foarte proaspătă, se spală foarte bine, cu multă apă rece, dar nu se păstrează în apă şi nici nu se taie, ci se rupe, altminteri se oxidează şi-şi pierde din vitamine;
â–º se prepară numai cu ingrediente naturale, cum sunt uleiul de măsline sau floarea-soarelui presate la rece, sucul de lămâie sau oţetul de mere şi miere de albine;
â–º se consumă imediat după ce a fost preparată sau într-un interval de 10-15 minute.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter