Romania continuă vaccinarea cu AstraZeneca, dar retrage lotul ABV2856, pentru care s-au semnalat probleme

De Unica.ro, pe
România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, însă va carantina vaccinurile rămas din lotul ABV2856, pentru care Italia a semnalat probleme. 

Italia a decis să oprească imunizarea cu serul produs de AstraZeneca, din cauza efectelor adverse semnalate de pacienții imunizați cu vaccinuri din lotul ABV2856, cum ar fi coagularea sângelui. Și Austria a semnalat probleme, cum ar fi apariția unor cheaguri de sânge, dar la un lot diferit. Mai multe țări au suspendat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, printre care Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

Citește și: Mesajul medicului Valeriu Gheorghiță pentru românii imunizați cu vaccinul de la AstraZeneca

România a primit în luna februarie 81.600 de doze AstraZeneca din lotul ABV2856. Dintre acestea, 77.049 de doze au fost deja utilizate în județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Ca măsură de precauție s-a hotărât carantinarea temporară a celor 4.257 de doze rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului. Acestea vor fi înlocuite cu alte loturi primite de România de la AstraZeneca.

Procesul de vaccinare cu serurile de la AstraZeneca va continua, astfel că persoanele care au făcut deja prima doză cu vaccin AstraZeneca au asigurat rapelul, potrivit Digi24.

Citește și: Țările în care au ajuns loturile de vaccin AstraZeneca cu probleme

În ceea ce privește lotul ABV5300, care a fost suspendat în mai multe state din Uniunea Europeană, România nu a primit nicio doză.

Sursă foto: Shuttestock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter