Ritmul de vaccinare cu AstraZeneca a scăzut substanțial în România

De Unica.ro, pe
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, a declarat că ritmul de vaccinare cu AstraZeneca a scăzut subtanțial în România.

Acesta a spus pentru Digi24 că, începând cu 14 aprilie, oamenii care s-au vaccinat cu AstraZeneca în România încep să primească doza de rapel, după cum arată News.ro. „Săptămâna viitoare sunt aproximativ 2.000-3.000 de persoane la prima doză la care se adaugă circa 7.000 – 8.000 de persoane care sunt la a doua doză”, a explicat el.

În România există momentan 750.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Însă în contextul în care tot mai multe țări europene iau în calcul posibilitatea de a folosit alt vaccin pentru rapel, Valeriu Gheorghiță a declarat, potrivit Libertatea: „E frustrantă discrepanța măsurilor luate la nivel european, deși toți lucrează cu aceleași date științifice. Aceste recomandări diferite au decredibilizat vaccinul AstraZeneca. România nu a adoptat nicio limită de vârstă, deoarece EMA nu a identificat niciun profil de risc”.

Citește și: Câți români s-au infectat cu coronavirus după ambele doze de vaccin

Citește și: Oficial EMA, despre trombozele apărute după vaccinarea cu AstraZeneca: „În opinia mea este clar că există o legătură”

Citește și: Peste 207.000 de români și-au anulat programarea la vaccinul cu AstraZeneca

Citește și: O stațiune de schi, cel mai mare focar de infecție cu tulpina braziliană de coronavirus

„Din punct de vedere decizional ar fi fost mai simplu să stopăm temporar vaccinarea sau să impunem limite de vârstă, însă nu putem lua decizii care pot influența sute de mii de persoane fără suficiente dovezi științifice”, a adăugat el.

Astfel, vaccinarea cu AstraZeneca continuă pentru toate grupurile de vârstă, pe motiv că beneficiile depășesc riscurile, potrivit lui Gheorghiță, după ce a avut o consultație pe 8 aprilie între reprezentanții Ministerului Sănătății, INSP, Comitetul de vaccinare și ai Agenției Naționale a Medicamentului.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter