Progeria: Vezi GALERIA FOTO cu boala necruţătoare

De Diana Zagrean, pe

Progeria, sau Sindromul Hutchinson–Gilford este o boală genetică foarte gravă şi foarte rară, care se manifestă prin îmbătrânirea prematură a bolnavilor. Vezi GALERIA FOTO cu boala necruţătoare. Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional!
 
Progeria este o maladie genetică care apare foarte rar, afectând 1 din 4 milioane de nou născuţi.
Simptomele îmbătrânirii apar încă de la vârsta de 3-4 ani, pentru ca, până la 10-12 ani, copiii să arate ca nişte mici bătrânei, cu toate bolile şi simptomele caracteristice.
Astfel, copii de 5-8 ani, care ar trebui să meargă la şcoală, au chelie, pielea zbârcită, suferă de arteroscleroză, osteoporoză sau artrită, boli caracteristice bătrânilor.
Progeria: Vezi GALERIA FOTO cu boala necruţătoare
Pentru că progeria înseamnă îmbătrânire prematură foarte rapidă, copiii care suferă de această maladie genetică rară nu depăşesc, de cele mai multe ori, vârsta de 13 ani.
Singurul tânăr care a reuşit să supravieţuiască până la „înaintata” vârstă de 26 de ani a fost un băiat pe nume Leon Botha, din Africa de Sud. El a murit în 2011 în urma unor complicaţii date de progeria.

Progeria este o boală atât de rară, încât în acest moment există doar circa 100 de copii care trăiesc zi de zi cu îmbătrânirea prematură în toată lumea.
Există anumtie fundaţii caritabile care le oferă medicamente şi sprijin psihologic copiiilor cu progeria, dar majoritatea nu pot trăi vieţi normale dinc auza bolilor asociate care îi afectează, exact ca pe nişte bătrâni.
Progeria: Vezi GALERIA FOTO cu boala necruţătoare
Vezi GALERIA FOTO impresionantă cu câţiva dintre cei mai cunoscuţi copii cu progeria din lume: englezoaica Hayley Okines, americanul Sam Berns (a murit la 17 ani în ianuarie 2014, dar a pus bazele Fundaţiei de Cercetare Progeria din Statele Unite) şi Ontlametse Phalatse singura persoană de culoare diagnosticată cu sindromul Hutchinson-Gilford progeria.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter