Prima reacție severă în urma vaccinării împotriva COVID-19 din România

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 04 februarie 2021, 17:44

O tânără care este medic în secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea a avut prima reacție severă la vaccinul COVID-19 din România, după cum arată Digi24.

Femeia a avut o paralizie facială temporară după administrarea dozei de rapel, după cum arată Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă: „Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)”.

Pacienta se află acum într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată că au avut loc modificări patologice, conform Ministerului Sănătății. „Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri”, scrie în comunicat.

Până în data de 3 februarie, în România au fosst vaccinate 620.176 de persoane, dintre care 468.150 cu o doză, iar 152.026 cu două doze, conform datelor emise de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Până acum, s-au înregistrat 2.030 de reacții adverse, după cum urmează: 482 de reacții de tip local (cu durere la locul injectării), 1.548 de reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, urticarie). Mai sunt alte 13 reacții adverse care se află în curs de investigare.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter