A apărut prima aplicație de mobil ce poate fi folosită drept contraceptiv

De Adina Radu, pe Ultimul update Luni, 14 august 2017, 18:13
Femeile care căutau o metodă contraceptivă potrivită pentru ele pot folosi, de acum, telefonul mobil pentru a se feri de o sarcină nedorită.

Natural Cycles este o aplicație dezvoltată de un cuplu de oameni de știință și este singura aplicație care a primit certificare de metodă contraceptivă. A fost aprobată ca dispozitiv medicale în Germania și clasificată drept contraceptiv în Uniunea Europeană.

Compania ce a lansat aplicația are sediul în Suedia și este deținută de Elina Berglund și de soțul ei, Raoul Scherwitzl, ambii doctori în fizică. Cei doi au aplicat metode matematice pentru a dezvolta un contraceptiv non-invaziv și non-hormonal.

Femeile trebuie să-și ia temperatura bazală în fiecare dimineață și să introducă valoarea în aplicație. Factorii pe care îi ia în considerare aplicația sunt diverși, dar includ și iregularitățile ciclului menstrual, dar și rata de supraviețuire a spermatozoizilor.

Algoritmul îi poate spune unei femei dacă este într-o zi roșie, adică o zi în care poate rămâne însărcinată, o zi în care trebuie să folosească o metodă contraceptivă sau să se abțină de la a face sex, sau o zi verde, o zi în care nu este fertilă, în care poate face sex neprotejat.

Natural Cycles a fost testată pe 4000 de femei și rata de prevenire a unei sarcini nedorite a fost de 93%. Pilula contraceptivă are o eficacitate de 91% conform FDA.

Sursa foto 123rf

Citește și Cât de eficiente sunt exact spermicidele ca metodă contraceptivă?

Citește și 8 probleme de sănătate pe care le tratează pilula contraceptivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter