Învaţă cum se previne gripa cu suplimente naturale!

De Unica.ro, pe

Toamnă de toamnă, ai aceeaşi problemă: cum să ţii gripa la respect. Şi, ca în fiecare toamnă, noi avem soluţii. De data asta, te invităm în cea mai apropiată farmacie
Dacă eşti alergică la polenul plantelor din familia Asteraceae – echinaceea, muşeţel, gălbenele, păpădie -, s-ar putea ca, luând preparate cu echinaceea, să ai reacţii adverse (mâncărimi, eriteme); întrerupe tratamentul şi mergi la medic!
Parşive sunt tulpinile astea ale virusului gripei! Se schimbă an de an, doar-doar te prind cu garda jos! Dar noi suntem alături de tine la debut de sezon!
Ţi-am vorbit, în alţi ani, despre „vaccinurile” naturale – ceaiuri, miere şi propolis, uleiuri esenţiale – şi am luat la bani mărunţi modul de viaţă – deprinderile de zi cu zi ce fortifică ori slăbesc capacitatea de apărare a organismului. Pentru „sezonul” 2004-2005, schimbăm iarăşi tactica: intrăm în cea mai apropiată farmacie şi „facem inventarul”: ce produse găseşti pentru a te păzi de gripă şi pentru a o trata.

Vaccinurile «clasice»

Se fac în fiecare toamnă, începând cu luna octombrie, când porneşte a da târcoale gripa. Te imunizează la tulpinile de gripă de anul trecut şi nu au contraindicaţii – le poate face orice persoană, atâta vreme cât nu a contractat deja o infecţie respiratorie. Iar bolnavii cronici şi vârstnicii sunt vaccinaţi gratuit, de medicul de familie.

Suplimentele alimentare

Le găseşti în orice farmacie şi plafar, la preţuri foarte convenabile. Sunt produse naturale, deci nu provoacă dependenţă, nici reacţii adverse (cu mici excepţii, pe care ţi le semnalăm noi). Ceea ce înseamnă că le poţi lua fără recomandarea medicului, pe toată durata sezonului rece. Şi dacă ai fost la medic şi ai făcut vaccinul antigripal? Da, chiar şi atunci. Pentru că, după cum ştii, vaccinul te protejează împotriva tulpinilor de gripă de anul trecut.
Pe când produsele despre care îţi vorbim ridică imunitatea generală a organismului, făcându-l mai puternic în lupta cu viruşii „de sezon”.
-Echinaceea. O cunoşti bine – ţi-am recomandat-o de multe ori, pentru efectul ei excelent asupra imunităţii.Cum o iei: pe toată durata epidemiei de gripă, zilnic, doza variind în funcţie de concentraţia produsului (de regulă: o tabletă/zi sau 30-40 picături de tinctură de 3 ori/zi, diluate în apă).
-Imunocomplex. Este un complex de vitamina C, tinctură de propolis, ginkgo biloba, echinaceea – plante cu o reputaţie de neclintit în ridicarea imunităţii organismului.
Cum îl iei: timp de 30 de zile; adulţi – o tabletă de 3 ori/zi; copii – 1-2 tablete/zi, în funcţie de vârstă.
Atenţie! Dacă eşti însărcinată sau alăptezi, nu lua doze mari de imunocomplex – copilul pe care îl vei naşte ar putea face scorbut de rebound * Luat zilnic, în cantităţi mari, produsul produce depresie * Interzis persoanelor hemofilice şi alergicilor la propolis şi miere!
-Imunospectrum. Conţine vitaminele A şi C şi toată gama B-urilor – obligatorii în creşterea imunităţii -, echinaceea, minerale. Deci, este suplimentul alimentar recomandat nu numai în perioada epidemiilor gripale, ci şi în perioada de creştere şi dezvoltare, ca şi în convalescenţă.
Cum îl iei: timp de 30 de zile; o tabletă/zi – pentru adulţi.
Atenţie! Nu îl da copiilor – pentru ei, concentraţia de vitamine şi minerale este prea mare!
-Imunofort. Este un preparat din gheara-mâţei şi ou de prepeliţă.
Cum îl iei: o capsulă de 3 ori/zi.
Atenţie! Nu-l administra copiilor şi persoanelor alergice la ou!

Vaccinul homeopatic

Oscilococcinum – vaccinul antigripal homeopatic – are un avantaj net: se administrează fără seringă şi ac! Pentru că se prezintă sub forma unor granule fine, produse din plante ce ridică imunitatea.
Cum îl iei: pentru adulţi – preventiv, în perioada de expunere gripală, o doză/săptămână; la primele simptome uşoare de gripă – o doză repetată de 2-3 ori la interval de 6 ore, apoi sistezi tratamentul; în situaţia în care gripa te-a „prins” bine, iei, timp de 3 zile, câte o doză/12 ore. Pentru copii (inclusiv sugari) – o cantitate drămuită în funcţie de vârstă, dizolvată în apă, administrată, sub formă de picături, după schema recomandată şi adulţilor.
Atenţie! Ai făcut vaccinul „clasic”? Poţi lua şi vaccinul homeopatic: cel dintâi luptă contra tulpinilor gripei de anul trecut, cel de-al doilea – contra tuturor infecţiilor respiratorii.

Produsele fitoterapice

-Imunogrip. Conţine suc proaspăt din echinaceea şi alcool etilic de cereale şi are efect preventiv: te păzeşte să nu faci gripă.
Cum îl iei: adulţi şi copii peste 7 ani – timp de 4 zile, câte 2 ml de 3-5 ori/zi, diluat în puţină apă, cu 30 de minute înaintea mesei; 4 zile pauză; 4 zile de tratament. Copii între 2-7 ani – 1 ml/zi, diluat în apă (după aceeaşi schemă).
-Imunorezistan. Suc din echinaceea, ginseng siberian, alcool etilic de cereale – datorită acestor ingrediente, imunorezistanul, administrat de la primele semne de gripă, îi opreşte evoluţia şi revigorează organismul.
Cum îl iei: adulţi – timp de 7-10 zile, câte 2 ml, în puţină apă, de 3 ori/zi.
Atenţie! Nu da sugarilor imunorezistan – ginsengul şi alcoolul nu sunt pentru ei!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter