Povestea tinerei care nu poate avea relații intime din cauza familiei conservatoare

De Amelia Matei, pe
Pentru mulți tineri, este un lucru jenant să vorbești cu părinții despre sex. Dar pentru Liv Funnell, imposibilitatea de a vorbi despre sex s-a transformat în imposibilitatea de a putea întreține relații intime.

Citește și – 5 afecțiuni care cauzează durerile vaginale

Tânăra în vârstă de 25 de ani a dezvoltat o afecțiune numită vaginism, o contracție involuntară a mușchilor vaginului făcând penetrarea imposibilă, după ani de zile în care a avut o relație dificilă cu propriul ei corp. Liv crede că a făcut această boală pe fond psihic, pentru că se simțea vinovată dacă se gândea la sex sau la masturbare.

Fiind crescută într-o familie conservatoare, Liv a început să aibă idei preconcepute despre sex, considerându-l un act imoral și vulgar. Ea și-a început viața sexuală la 17 ani de teamă că altfel își va pierde iubitul, dar a regretat imediat pasul făcut.

„Începuse să îmi fie frică să fac sex pentru că era foarte dureros”, povestește Liv.

„M-am confruntat cu această problemă timp de șapte ani. Am consultat un medic ginecolog pentru diagnostic, dar știam dinainte care este problema mea”, a adăgat tânăra.

După ani de zile de tulburări emoționale, durere fizică și mentală, Liv se află acum într-o relație fericită cu o femeie.

„Eram colege de apartament când m-am mutat în Canada. Obișnuiam să avem conversații până noaptea târziu, iar într-una dintre seri m-a sărutat”, spune Liv Funnell.

Tânăra mai povestește că s-a simțit întotdeauna atrasă de femei, dar relația cu partenera ei este mai mult despre o conexiune psihologică decât despre sex. Spune că astfel se simte mai încrezătoare, iar contactul sexual cu o femeie este mai puțin dureros.

De asemena, Liv Funnell a mai spus că dacă va avea vreodată copii, va vorbi liber cu aceștia despre sex.

Citește și – Sfatul ginecologului: 5 răspunsuri la cele mai importante întrebări ale tale!

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter