Pepenele roşu, răcoritor şi hidratant

De Unica.ro, pe

Bogat în fibre solubile în apă, pepenele roşu reduce nivelul colesterolului. Pepenele face parte din categoria fructelor uşoare care pot fi consumate cu plăcere la orice oră…
… indiferent de momentul zilei. Acesta este, cu precădere, un aliment diuretic, care favorizează tranzitul intestinal datorită fibrelor pe care le conţine.
 

Recomandat în diete

Despre pepenele roşu se poate spune că este fructul cu cel mai ridicat conţinut de apă (până la 93% apă)  favorizând eliminarea toxinelor. Constituie un excelent remediu împotriva căldurii.

Aportul său caloric este de doar 30 de kcal pe 100 g de fruct, ceea ce-l face să fie unul dintre fructele cele mai recomandate în curele de slăbit. Cu toate acestea, diabeticii nu trebuie să abuzeze de el, din cauza conţinutului ridicat de zaharuri.
 

Belşug de vitamine într-o singură felie

Totodată, pepenele roşu este recunoscut datorită calităţilor sale nutritive. Acesta conţine un complex de vitamine benefice pentru organism, şi anume: vitamina C, care ajută la asimilarea aminoacizilor, vitamina A, necesară pentru sănătatea vederii şi a pielii, vitamina E, cu efect antioxidant, vitamina B1 (tiamina), care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, vitamina B2 (riboflavina), care favorizează formarea anticorpilor, vitamina B3 (niacina), folositoare pentru fertilizare şi vitamina B5, care ajută la asimilarea substanţelor nutritive din alimente.

Pe lângă toate acestea, pepenele roşu are şi un conţinut bogat în minerale precum sodiul, important pentru metabolism, potasiul, bun pentru funcţionarea circulaţiei sanguine şi pentru rinichi şi magneziul, unul dintre compuşii care favorizează dezvoltarea musculaturii. În plus, în acest fruct se mai găsesc şi cantităţi minore de calciu, fier, zinc şi seleniu. Vezi şi cum se face dulceaţa de pepene!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter