Paşte 2012: pregăteşte-ţi corpul pentru excesele alimentare

De Erika Chivu, pe

Paştele aduce multe tentaţii culinare. Chiar dacă decizi să eviţi excesele anul acesta, sigur nu te vei putea abţine în faţa mâncărurilor tradiţionale. Iată cum să treci cu bine peste excesele culinare şi de alcool.
Sărbătorile româneşti aduc cu ele multe tentaţii delicioase, iar Paştele nu face excepţie. Dar poţi să te bucuri de cozonac, drob, vin şi alte bunătăţi fără să ai dureri de stomac şi fără să te îngraşi. Iată cum.

Mănâncă normal în zilele premergătoare Paştelui

Probabil ai tendinţa să mănânci mai puţin acum, în zilele premergătoare festinului, în ideea că astfel te pregăteşti pentru excese. De fapt, nu faci decât să îţi „bulversezi” sistemul digestiv. Abia apucă să se obişnuiască cu mâncare puţină şi imediat va începe să primească mai multă. Este o cale sigură către indigestie. În această perioadă, continuă să mănânci normal, cu mese mici şi dese.

Începe un tratament naturist cu ceaiuri pentru digestie

Chiar dacă acum mănânci puţin, e bine să-ţi pregăteşti sistemul digestiv cu ceaiuri care ajută la digestie. Poţi să încerci ceaiul de chimen, ghimbir, muşeţel, mărar. E bine să le ai la îndemână şi în zilele de sărbătoare.

Pregăteşte-ţi un supliment cu enzime digestive

Şi acum, dar şi de Paşte, ia un supliment cu enzime digestive, foarte util după mesele bogate şi greu de digerat. În farmacii găseşti mai multe tipuri de produse: Digenyzm, Zymogen, Bil Plus, Redigest, Panzcebil, etc.

Nu neglija fibrele alimentare!

Ca săai un tranzit digestiv perfect, începe de pe acum să consumi mai multe fibre: fructe, legume, cereale integrale. Astfel eviţi constipaţia care ţi-ar putea da bătăi de cap în zilele de sărbătoare. Nu uita să mănânci alimente bogate în fibre şi la masa de Paşte, chiar dacă alte mâncăruri sunt mai tentante.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter