Sănătate: Cum să scapi de indigestie după masa de Crăciun

De Diana Zagrean, pe

Masa de Crăciun poate fi urmată de o mică indigestie dacă nu ne-am impus limite şi am mâncat foarte mult. În plus, toate reţetele tradiţionale româneşti sunt ele delicioase, dar sunt şi foarte grele pentru stomac şi grase. Iată cum să scapi de indigestie după masa de Crăciun.
1. Fă mişcare, ieşi la o plimbare
Mişcarea şi exerciţiile fizice sunt ultimul lucru de care ai chef imediat după ce ai mâncat prea mult, dar asta este exact ceea ce trebuie să faci ca să digeri mai repede.
În plus, o plimbare alături de membrii familiei în ziua de Crăciun nu poate fi decât plăcută. Dacă durerea din abdomen persistă, puteţi masa uşor burta în jurul buricului în timp ce vă plimbaţi prin cel mai apropiat parc.
2. Bea ceai de plante
O ceaşcă de ceai din plante poate ajuta digestia şi reduce durerile şi senzaţia de presiune din stomac şi intestine. Pune la fiert câte o linguriţă de mentă, rozmarin, oregano, cimbrişor, salvie şi busuioc şi strecoară într-o ceaşcă. Băut după o cină copioasă, ceaiul din acest amestec de plante previne balonarea şi reduce senzaţia de disconfort.
Citeşte în continuare şi vezi alte două remedii uşoare pentru indigestia de după sărbători, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter