Norvegia anunță că nu există legătură între vaccinul Pfizer și decesele a 33 de vârstnici

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Vineri, 01 iulie 2022, 12:35

Potrivit Bloomberg, citat de Aleph New, autoritățile din Norvegia au concluzionat, în urma unei anchete, că moartea a 33 de vârstnici după vaccinarea anti-COVID-19 nu a avut legătură cu vaccinarea acestora.

Norvegia anunță că nu există legătură între vaccinul Pfizer și decesele a 33 de vârstnici

„Nu există dovezi ale unei legături directe”, au declarat autoritățile. La nivel mondial, în prezent, specialiștii caută semne ale potențialelor efecte secundare ale vaccinului anti-COVID-19.

„În mod clar, COVID-19 este mult mai periculos pentru majoritatea pacienților decât vaccinarea”, spune Steiner Madsen, directorul Agenției Norvegiene pentru Medicamente, adăugând că este dificil de dovedit existența unei legături între vaccin și decese, mai informează Aleph New.

„Nu suntem îngrijorați”, a adăugat Madsen. 33 de persoane cu vârste de 75 de ani și peste au murit în urma imunizării, au arătat ultimele statistici furnizate de autoritățile norvegiene.

Toți erau deja grav bolnavi și nu există date care să lege decesele de vaccinare. Norvegia a vaccinat aproape toți rezidenții din căminele pentru bătrâni, adică peste 48.000 de persoane.

Efectele secundare ale imunizării pot, în unele cazuri, „înclina pacienții către un curs mai grav al bolii de bază”, a mai spus Madsen. „Nu putem exclude acest lucru”, a încheiat.

Norvegienii au introdus pe 15 ianuarie vaccinul Moderna

„Este important să ne amintim că 45 de persoane mor în fiecare zi în căminele de bătrâni din Norvegia, așa că nu putem spune că există o legătură”, a declarat și Camilla Stoltenberg, șefa Institutului Norvegian de Sănătate Publică.

La sfârșitul lunii ianuarie va fi publicat primul raport european privind siguranța vaccinului Pfizer-BioNTech. Până în data de 15 ianuarie, Norvegia a folosit doar aceste vaccinuri.

Directorul Agenției Norvegiene pentru Medicamente spune că nu se așteaptă la un rezultat diferit în cazul utilizării unui alt vaccin, cum este cel produs de Moderna, introdus în Norvegia începând de vineri, 15 ianuarie.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Aproape 170.000 de persoane vaccinate anti-COVID în România la ora actuală

Avertisment OMS: Al doilea an de pandemie ar putea fi mai dificil decât primul

Cât durează vaccinul anti-COVID-19? Raed Arafat a făcut anunțul

Vezi şi ce însemnătate are Ziua Naţională a Norvegiei!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter