3 moduri eficiente în care să arzi mai multe grăsimi, atunci când alergi

De Sandra S., pe

Jogging-ul este sănătos și o bună cale prin care să dai jos kilogramele în plus. Dar dacă vrei să slăbești mai repede, trebuie să faci mai mult decât simplul alergat. Vezi trei moduri eficiente prin care poți să arzi mai multe grăsimi:

Cât de des alergi

Nu este de ajuns să alergi de două sau trei ori pe săptămână, ci ar trebui să faci asta chiar mai des dacă vrei să dai jos kilogramele în plus într-un timp mai scurt. Dacă faci sport mai des, activitatea metabolică va crește mai mult decât după un număr obișnuit de sesiuni de alergat, astfel va crește și numărul de calorii pe care îl arzi zilnic.

Intensitatea antrenamentului

Cei mai mulți oameni care fac jogging, aleargă într-un ritm lejer, cât să nu obosească foarte ușor. Dacă vrei să arzi mai multe grăsimi deodată, trebuie să alternezi alergarea cu sesiuni intense de mișcare. Spre exemplu, atunci când ieși în parc să alergi, poți face și câteva sprinturi în timpul antrenamentului, apoi revii la ritmul normal ca să te odihnești și tot așa.

Cât de mult alergi

Cu cât antrenamentul durează mai mult timp, cu atât ritmul tău metabolic va reveni la normal mai greu (adică va rămâne rapid mai multă vreme). Dar, pentru că antrenamentele lungi sunt prea obositoare pentru organism, este recomandat să le faci doar o dată pe săptămână. De exemplu, atunci când ai mai mult timp liber, aleargă cel puțin 90 de minute, în loc de jumătate de oră sau o oră, cât alergi în mod normal.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter