Ce trebuie să faci atunci când alergi pe timp rece. Ce este recomandat să purtăm la jogging

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Miercuri, 02 ianuarie 2019, 10:45
Eşti pasionat de jogging, dar temperaturile reci te sperie? Uite ce trebuie să faci pentru a te simţi confortabil în această perioadă la alergat.

Echipamentul trebuie folosit pe principiul cojilor de ceapă

O atenţie deosebită trebuie acordată hainelor folosite. În perioada friguroasă, echipamentul trebuie folosit în straturi, pe principiul cojilor de ceapă. Mai exact, în zona bazinului este recomandat să aveţi trei straturi. Evitaţi bumbacul, pentru că reţine umezeala. Încercaţi materialele moderne, însă dacă nu aveţi haine de ultimă generaţie, folosiţi bluze sintetice. Ultimul strat ar trebui să fie călduros, un polar subţire sau o bluză termoizolantă.

Sunt recomandate şosetele sintetice, cagulele şi gulerele

Dacă vă este frig, folosiţi mănuşi, iar pentru tălpi şosete speciale, sintetice. În zona capului, este important să folosiţi ceva care să vă acopere urechile şi fruntea. Utilizaţi cagule şi gulere pentru a proteja gâtul. În cazul în care alergaţi pe trotuare sau în apropiere de artere rutiere, folosiţi haine deschise la culoare sau cu elemente reflectorizante pentru a fi văzuţi de ceilalţi participanţi la trafic. Aşa cum ştim, încălţămintea este foarte importantă în momentul alergării. Dacă alergaţi pe zăpadă, asiguraţi-vă că folosiţi încălţăminte corespunzătoare, pentru a evita alunecarea.

Citeşte şi: -Alimentele sunt cele care furnizează organismului energia necesară pentru a ne menţine în formă, pe toată perioada sezonului rece 

-Alergarea pe bandă, cum să arzi mai multe grăsimi în 30 de minute

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter