Mituri despre grăsimi care au distrus lumea. Află adevărul

De Diana Zagrean, pe

Teoriile despre grăsimi şi bolile cardiovasculare sau alte boli asociate obezităţii şi colesterolului crescut sunt pe toate drumurile. Peste tot dai de “specialişti” care te învaţă cum să mănânci cât mai degresat, ca să fii sănătos. Vezi aici mituri despre grăsimi care au distrus lumea. Află adevărul.
 

Mit # 1: Dieta săracă în grăsimi şi bogată în carbohidraţi este sănătoasă

Acest mit a început în Statele Unite, la mijlocul anilor 70 şi presupune că orice grăsime este rea, creşte colesterolul şi riscul de boli cardiovasculare.
Câteva studii comandate de grupuri de interese şi câteva decenii mai târziu, cercetătorii se plâng că nu s-a găsit nicio dovadă că o dietă de produse degresate şi cu mai mutle zaharuri este în vreun fel sănătoasă, ba chiar dimpotrivă.
În plus, produsele degresate trebuiau să aibă şi un gust bun, astfel că producătorii industriei alimentare au început să pună tot felul de chimicale, amidon, arome şi zahăr în ele, pentru a le face mai „gustoase”.

Mit #2: Grăsimile vegetale sunt sănătoase, grăsimile animale sunt rele

Deşi oamenii au început să consume uleiuri vegetale abia acum circa 100 de ani, cumva, ele au ajuns să fie mereu pe listele alimentelor sănătoase.
Uleiul de măsline, uleiul de palmier, uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb, soia sau seminţe de diverse plante apar în tot felul de studii recente despre beneficiile lor, în detrimentul „demonilor”: unt, untură, etc.
Ceea ce nu ştie lumea este că celebrele grăsimi polinesaturate omega 6 în exces pot cauza inflamarea ţesuturilor şi multe studii susţin că uleiurile vegetale cresc riscul de boli cardiovasculare.
Citeşte mai departe şi vezi şi alte mituri despre grăsimi care au distrus lumea. Află adevărul, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter