Sfaturile de sănătate pe care nu ar trebui să le urmezi

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 15 noiembrie 2019, 16:53

Sănătatea este mai importantă decât orice și tocmai de aceea ar trebui să o protejăm cât mai bine. Există multe mituri cu privire la ce este sănătos să facem și ce nu – pentru a nu te pierde în ele, poți arunca o privire pe lista de mai jos.

Women’s Health Magazine a realizat o listă cu mituri de sănătate în care nu ar mai trebui să crezi:

Dacă vrei să slăbești, contează doar să faci sport

Există două tabere – cei care spun că pentru a slăbi trebuie să te concentrezi doar pe dietă și cei care spun că doar pe sport. În realitate, niciuna din tabere nu are dreptate. Trebuie să existe un echilibru, asta dacă vrei să slăbești eficient și fără să îți dai organismul peste cap.

Rănile se vindecă mai repede dacă pui apă sărată pe ele

Dacă te-ai rănit și ești în apropierea unei surse de apă sărată, evită cu orice preț să îți tratezi rana cu acea apă. Apa sărată pe care o găsești la mare sau la ocean nu este sterilă și poate favoriza apariția bacteriilor periculoase (inclusiv bacterii care consumă carnea).

Ouăle de jad sunt utile pentru exercițiile kegel

Ouăle de jad sunt practic pietre de jad sculptate sub formă de ou. Se spune că sunt utile la exercițiile kegel – dar există un risc despre care nu se prea vorbește, și anume faptul că materialul poros din care sunt făcute poate absorbi bacterii, iar acestea din urmă nu se curăță atât de ușor.

Ceaiurile de detoxifiere te ajută să slăbești

Pe piață există o multitudine de ceaiuri de detoxifiere care promit că te vor ajuta să slăbești. În realitate, ele conțin ingrediente cu proprietăți laxative sau diuretice. Așadar, vei avea nevoie să mergi la baie mai des, iar asta te va face să te simți mai ușoară, dar doar pe termen scurt.

E bine să folosești irigatoare pentru igiena intimă

Irigatoarele vaginale sunt o idee proastă. Atâta timp cât nu suferi de o infecție și nu ți-a fost recomandat un tratament care presupune folosirea unui irigator, atunci amintește-ți că vaginul este precum un cuptor care se curăță singur, fără să aibă nevoie de ajutor din exterior.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter