Cum se curăță corect blugii. Un expert în îmbrăcăminte spulberă cel mai mare mit cu privire la distrugerea bacteriilor

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 20 martie 2023, 12:46

Cum se curăță corect blugii. Un expert în îmbrăcăminte a împărtășit cele mai bune sfaturi pentru spălarea blugilor și a vorbit despre greșelile pe care oamenii le fac atunci când își curăță hainele. De asemenea, acesta a spulberat și unul dintre cele mai mari mituri cu privire la distrugerea microbilor de pe haine.

Se pare că facem o mare greșeală atunci când spălăm hainele, în special blugii, spune un expert în îmbrăcăminte.

Greșelile pe care le faci atunci când speli blugii

Monique Leeuwenburgh, directorul tehnologiei produselor de la Marks & Spencer a explicat cum trebuie spălați blugii pentru a nu fi distruși. Potrivit acesteia, este important să ne spălăm aceste piese vestimentare cât mai puțin posibil.

„Cu cât speli mai puțin blugii, cu atât își păstrează mai bine aspectul, mai ales atunci când e vorba de blugi indigo închis!”, a precizat Monique Leeuwenburgh pentru The Mirror.

„Cel mai bine este să nu băgați blugii la uscător, ci să îi întindeți undeva – nu numai că este mai bine pentru blugi, dar consumă și mai puțină energie”, a subliniat experta.

Acest sfat este susținut și de experții în denim de la Levi Strauss, care sunt de părere că blugii ar trebui spălați o dată la 10 purtări. Dacă observați o pată pe ei, pur și simplu îndepărtați-o cu o cârpă umedă și săpun, spune aceștia.

Citește și: Alimentele pe care ar trebui să le avem în casă în caz de cutremur. Ce spune specialistul

Citește și: Specialități culinare elvețiene. Ce delicii te așteaptă în Elveția!

Așadar, ce ar trebui să faci atunci când vine timpul să îți speli blugii? A explicat Monique Leeuwenburgh: „Ar trebui să vă spălați blugii pe dos, cu fermoarul și nasturele din talie prinse. Vă recomandăm să vă spălați blugii la 30 de grade și să folosiți un detergent de îngrijire a culorii. Desigur, fiecare pereche este diferită, așadar consultați eticheta de îngrijire a blugilor”.

„Încercați să nu lăsați blugii umezi în mașina de spălat prea mult timp după spălare. Este mai bine să îi scoateți direct și să îi scurturați înainte de a îi pune la uscat”, a precizat experta.

Mitul privind distrugerea bacteriilor în frigider, distrus

Experta în îmbrăcăminte a spulberat, cu această ocazie, și unul dintre cele mai mari mituri cu privire la distrugerea bacteriilor: introducerea hainelor în congelator.

Citește și: Cele mai ciudate testamente din lume. William Shakespeare i-a lăsat soției „al doilea cel mai bun pat”

Citește și: Povestea „femeii toxice”. Mai mulți medici s-au îmbolnăvit încercând să o salveze pe Gloria Ramirez

Dacă v-ați gândit să vă puneți blugii în congelator între spălări, în încercarea de a le prelungi viața și de a ucide orice tip de bacterie, ar trebui să vă gândiți din nou.

Monique Leeuwenburgh susține că acesta este unul dintre cele mai greșite mituri atunci când vine vorba de îngrijirea blugilor. Mai mult, experta a precizat că această metodă nu va da niciun rezultat.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter