Cele mai frecvente mituri despre consumul de bere. Vezi dacă e sănătoasă sau nu!

De Lumea Femeilor, pe

Conţine de două ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul alb, vitamine din grupul B, acid folic (anticancerigen, anti Alzheimer), minerale, fibre solubile, are aport caloric redus. şi, totuşi, se spun atâtea răutăţi pe seama ei!
 

“Bei bere – faci burtă”

În realitate, nu berea (consumată moderat, desigur) îngraşă, ci obiceiurile alimentare greşite asociate ei: diversele “ronţăieli”. Cele 200 de calorii din 500 ml de bere blondă cu 5% alcool reprezintă cca 10% din dieta normocalorică a unui tânăr de 1,80 m şi 80 kg, care are o activitate fizică moderată.

“Are mai puţine calorii decât “sora” ei brună”

În realitate, culoarea este o variabilă a procesului de fabricare şi depinde de timpul de prăjire a cerealelor din care este fabricată. Deci berea neagră nu are mai multe calorii decât cea blondă, decât dacă are şi mai mult alcool.

“Siliciul din bere este dăunător”

În realitate, în bere siliciul se găseşte sub formă solubilă, benefică organismului.

“Berea cu arome îngraşă mai tare”

În realitate, nu există diferenţe esenţiale între berea normală şi cea cu arome în ce priveşte indicele caloric. Procesul tehnologic este acelaşi – drojdia provoacă fermentarea mustului de bere obţinut din malţ şi sirop de zahăr -, plus o etapă suplimentară: dozarea aromelor naturale.

O HALBĂ – DUPĂ ORA DE SPORT

Un studiu recent al unei echipe de cercetători spanioli demonstrează că berea, cu şi fără alcool, ajută la rehidratarea organismului după efort fizic. S-a constatat, pe subiecţii care au băut, după 60 de minute de alergare la 35g C, o cantitate moderată de bere şi apoi apă, că berea i-a ajutat la fel de mult ca apa să recupereze pierderile hidrice (de 1,5-2 l).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter