Mișcă-ți fundul!

De Georgiana Constantin, pe

Află de la specialiștii noștri cum poți avea un fund ferm și picioare sexy, fără celulită, gata pentru cele mai scurte rochii de vară! Iar dacă vrei un ghid complet cu sfaturi de îngrijire pentru a obține posteriorul mult visat, citește revista Unica de mai!
Raluca Andrei, instructor de aerobic la Club Pescariu Sports & Spa, iti ofera cateva sfaturi pentru ca efectul să fie cel dorit.
„Daca timpul sau banii nu-ți permit să ajungi la sală, iată câteva exerciții pe care le poți pune în practică la tine acasă. Ai nevoie doar de o saltea, multă bunăvoință, ambiție și consecvență”, spune Raluca Andrei.
Exercițiul 1
Intinsă în lateral, sprijină capul în podul palmei, ține ambii genunchi flexați (90 de grade față de abdomen și 90 de grade între coapse și gambe). Ridică piciorul de deasupra la nivelul șoldului, încordează fesierul (nu lăsa piciorul să se ducă pe spate și astfel să se miște bazinul) și întoarce-te în poziția inițială. Abdomenul rămâne încordat pe tot parcursul exercițiului, iar bazinul, nemișcat. |ncordează piciorul și fesa pe ridicare și relaxează-le pe coborâre. Repetă de 4-8 ori, iar dacă vrei ca exercițiul să devină mai greu, menține piciorul sus și presează încă 4-8 timpi. Apoi schimbă parteă. Vei modela mușchii de pe laterala coapsei și fesele, obținând tonus =și fermitate.
Exercițiul 2
Așază-te în sprijin pe genunchi și antebrațe. Menține coatele sub umăr, genunchiul sub bazin și abdomenul încordat. Ridică lent genunchiul spre tavan, menținând unghiul drept dintre gambă și coapsă, punctează cu călcâiul în tavan. Coboară apoi lent genunchiul spre sol. Repetă de 24-32 de ori cu fiecare picior. Pentru cele mai bune rezultate, este important să menții abdomenul încordat, trunchiul stabil și să impingi cu călcâiul spre tavan.
Exercițiul 3
|ntinsa pe spate, cu picioarele flexate, călcâiele sub genunchi, ridică un picior întins astfel încât coapsa să cadă perpendicular pe podea. Apoi încordează piciorul de sprijin și abdomenul și ridică bazinul, astfel încât să simți încordate fesa, bicepsul femural și coapsa interioară. Coboară lent, menținând bazinul stabil, fără să te trântești pe saltea. Repetă de 24-32 de ori pe fiecare picior.
Cum poți avea picioare sexy
–   Hidratează-ți picioarele după duș cu uleiuri naturale, căci acestea sunt zone destul de uscate ale corpului.
–   O dată sau de două ori pe săptămână este bine să folosești zațul de cafea pe post de exfoliant, întrucât acesta este foarte eficient în tratarea celulitei și a aspectului neplăcut de coajă de portocală.
–   Hidratează-te înainte, în timpul și după antrenament, doar așa vei scăpa de retențiile de apă.
–   Consumă antioxidanți ca să previi îmbătrânirea și pierderea elasticității pielii! Aceștia sunt esențiali în combaterea radicalilor liberi.
–   Mergi la masaj de două ori pe săptămână sau masează-te singură cu ulei de rozmarin, migdale sau unt de cacao.
–   O atitudine pozitivă față de propriul corp va determina o siluetă armonioasă, în deplină concordanță cu starea de spirit. Nu renunța și nu uita că antrenamentul începe abia atunci când crezi că s-a terminat!
Ajutor, mi-au apărut bubițe roșii, ce seamănă cu acneea!
„Bubițele care apar pe fund sunt cauzate, în principal, de contactul permanent cu lenjeria/hainele în contextul statului în exces pe scaun (la birou) și a transpirației mai abundente în timpul efortului depus când facem sport. Pentru prevenția lor, după sport, schimbă-ți rapid echipamentul și fă duș, apoi hidratează intens zonele afectatate. Folosește produse pe bază de sulf, cum ar fi săpunul cu sulf, dar numai pe zonele afectate, pentru exfolierea rapidă a pielii”, explică Ioana Burciu, maseur de întreținere și relaxare la salonul de frumusețe La Bibliothèque.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter