Mihaela Bilic dezvăluie care este alimentul care îți dă o stare de bine: „Nu-i păcat să mănânci ce-ți place”

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 04 ianuarie 2023, 17:09

Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul care nu trebuie să lipsească din casa nimănui în perioada sezonului rece, întrucât acesta este cel care ajută la a avea o stare emoțională bună.

Într-o postare pe Facebook, medicul nutriționist a explicat ce trebuie să consumăm pentru a avea o stare de bine mai mult timp.

Mihaela Bilic, alimentul care îți dă o stare de bine

„Nu-i păcat să mănânci ce-ti place…există mâncare care dă stare de bine”, este mesajul care însoțește clipul Mihaelei Bilic, în care aceasta prezintă alimentele care ajută organismul să scape de depresie în această perioadă.

„Ciocolata este alimentul premium când vine vorba de bună dispoziție. Există o legătură între mâncare și starea de bine de la nivelul creierului. Iar ciocolata rezolvă ecuația”, a explicat medicul nutriționist.

„A venit sezonul rece, nopțile sunt mai lungi, afară este frig și automat starea noastră de bine de strică. Depresia este un simptom care este asociat cu sezonul de toamnă-iarnă. Și nu. Nu trece prin voință și trebuie să ne ajutăm chiar și cu alimentația”, a precizat Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist a vorbit despre substanțele responsabile pentru echilibrul cerebral și care redau buna dispoziție și optimismul.

„Triptofanul – un aminoacid prezent în alimente și care în organism se transformă în serotonină, un neurotransmițător responsabil de starea de bine de la nivelul creierului. Deci tot ce conține triptofan este capabil să ne dea stare de bine”, a spus Bilic.

Potrivit acesteia, alimentele bogate în triptofan sunt: carnea de curcan, ouăle și brânza combinată cu un colț de pâine.

Și alimentele care conșin serotonină în mod natural ajută la starea de bine. Iar acestea sunt: banana, prunele, ananasul și avocado.

„Magneziul este un element esențial în starea noastră de bine. Se găsește în fructele uscate precum caise, prune, stafide, dar și în banane. Sau fructe și semințe oleaginoase: migdale, fistic, semințe de dovleac, cât încape într-un pumn”, a precizat Mihaela Bilic.

Beneficiile consumului de ciocolată

Ciocolata are o mulțime de beneficii pentru organismul uman. Într-adevăr, cea care conține mult zahăr aduce câteva kilograme în plus, însă consumată cu moderație poate face minuni, conform medicului nutriționist Florin Ioan Bălănică.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu mai consumi alcool timp de o lună

Citește și: Alimente care nu îngraşă, indiferent cât mănânci!

Beneficiile ciocolatei pentru organism:

  • Conține vitamine precum A, B1, B2, B3, C și E, precum și magneziu, calciu, cupru și potasiu
  • crește fluxul de sânge de la nivelul creierului
  • scade riscul de accident vascular cerebral
  • poate îmbunătăți vederea
  • scade colesterolul rău
  • ameliorează simptomele sindromului premenstrual
  • induce senzația de calm

„Recomand consumul a 2-3 bucățele de ciocolată în prima parte a zilei, de 2-3 ori pe săptămână, pentru a evita creșterea ponderală”, a precizat medicul nutriționist pentru CSID.

Sursă foto: Profimedia, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter