Metode prin care previi alergiile de primăvară

De Consuela Stratulat, pe
Primăvara este sezonul alergiilor, iar dacă vrei să nu ai probleme, ar trebui să iei câteva măsuri, care să te ajute să le previi. Vezi care sunt.

Cei mai mulți oameni nu se gândesc la alergii până în momentul în care nu se confruntă cu simptome. Dacă, însă, iei unele măsuri și îți păstrezi un sistem imunitar sănătos, te poți feri de aceste probleme, potrivit powerofpositivity.com. Pentru a nu permite alergenilor să îți afecteze organismul, trebuie să ai mai multă grijă de tine.

Asigură-ți cantitatea zilnică de vitamina D

Numeroase studii au arătat că vitamina D previne alergiile, iar dr. James Sublett, președinte al Colegiului American de Astm Alergic și Imunologie este de acord cu aceste concluzii. El recomandă să consumi zilnic acest supliment, pentru a preveni rinita alergică. Organismul își ia vitamina D din lumina soarelui, dar o găsești și în sardine, ficat de vită, lapte, gălbenuș de ou sau ciuperci.

Fă sport

Un studiu al cercetătorilor din Thailanda a arătat că oamenii care aleargă 30 de minute pe zi au cu 70% mai multe șanse să nu se confrunte cu simptome de alergie, precum strănut, scurgeri nazale sau mâncărimi oculare. Experții susțin că apare această situație deoarece exercițiile cardio relaxeaza proteinele inflamatorii din căile nazale. Dacă nu vrei să faci mișcare în aer liber din cauza alergenilor, poți merge la o sală ori poți face gimnastică acasă.

Citește și: Ce sunt alergiile încrucișate

Șterge praful des

Murdăria acționează ca un magnet pentru alergeni, așa că, dacă vrei să nu ai probleme, șterge praful cât mai des. Nu este indicat să te bazezi prea mult pe curățenia săpătmânală sau lunară, pentru că astfel le dai timp alergenilor să se depună pe suprafețe.

Dă cu aspiratorul

Alergenii se ascund în covoare, așa că dacă nu vrei să renunți la ele, cel puțin aspiră cel puțin o dată la două zile, pentru a nu permite acarienilor să îți invadeze casa. Podeaua de lemn sau din alt material dur este un alt mod prin care ții alergenii departe.

Spală lenjeria în apă fierbinte

Acarienii trăiesc, de obicei, în lenjeria de pat, perne sau saltele, așa că trebuie să le cureți cu regularitate. Foarte multe alergii se dezvoltă în locul în care dormi, așa că asigură-te că îți schimbi lenjeria o dată pe săptămână și o speli la temperaturi ridicate. Folosește, de asemenea, o husă pentru saltea, pentru a evita contactul direct cu aceasta din urmă.

Pe lângă toate aceste lucruri, trebuie să te didratezi, să consumi fructe și legume proaspete și să te stresezi foarte puțin. Inflamația din corp provoacă cele mai multe boli cronice, inclusiv alergii.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter