Mesajul lui Raed Arafat: „Tratamentul contra COVID-19 e mai toxic decât orice vaccin”

De Unica.ro, pe

Raed Arafat, șeful DSU, a povestit în cadrul „Maratonului Informării” despre cât de agresiv este tratamentul contra-COVID-19 prin comparație cu vaccinul, conform Agerepres.

„Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv – are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm – sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb”, a spus Raed Arafat, citat de Libertatea.

Acesta a mai adăugat: „Vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia”.

Citește și: Raed Arafat: când estimează să scadă numărul de pacienți cu COVID-19 internați la ATI

Citește și: Expertul în sănătate Răzvan Cherecheș: luna decembrie ar putea aduce mai multe decese COVID-19

Citește și: O femeie s-a aruncat de la etajul șase al Spitalului Floreasca din Capitală

Citește și: Florin Cîțu, despre gestionarea crizei de oxigen din spitale: „Cea mai bună măsură este folosirea oxigenului industrial la pacienţii COVID”

Raed Arafat amintește că valul 4 al pandemiei nu s-a terminat, deși numărul de cazuri a scăzut în ultimele zile: „Valul 4 nu s-a terminat, şi după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinaţi, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4. Dacă vom avea persoane vaccinate suficient, valul 5, dacă apare, va fi totuşi cu un impact mic pe sistemul sanitar, ceea ce înseamnă că vom convieţui cu el fără măsuri similare cu cele pe care le-am luat până acum”.

Expertul a dat drept exemplu țările în care există un număr mare de vaccinați, în care – deși există o creștere a numărului de cazuri – noul val nu are același impact ca cele de dinainte. Numărul de pacienți în secțiile de rapie intensivă și numărul de persoane spitalizate sunt mai mici în general.

El a amintit și că în Marea Britanie există o variantă de SARS-CoV-2 mai contagioasă decât varianta Delta, și că vaccinul „a rămas soluția optimă”,

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter