Ce să faci dacă te prinde menstruația la mare

De Bianca Prangate, pe

Atunci când mergi la mare, ultimul lucru pe care ți l-ai putea dori este să îți vină ciclul. Uneori, oricât de bine îți planifici vacanța, se întâmplă să nu iasă așa cum vrei tu. Dar ce e de făcut dacă ești la mare și îți vine menstruația?

Gândește-te, înainte de orice, că nu e sfârșitul lumii. Deși nu este comfortabil, încă te poți bucura de vacanță și chiar și de apa mării. Dacă vrei să înoți, ai trei variante – tampoane, cupe menstruale sau bureți menstruali. Trebuie doar să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

Dacă alegi să porți tampoane interne, poți fi sigură că sângerarea va rămâne sub control. Aceste tampoane sunt ușor de inserat, iar majoritatea au și un fir care facilitează scoaterea. Singurul dezavantaj al acestora este că după fiecare intrare în apă, va trebui să le scoți. În mod normal, ele trebuie schimbate la patru ore, dar apa le va îmbiba imediat, așa că acest lucru iese din discuție. Astfel, s-ar putea să ai nevoie de un număr dublu de tampoane față de cât ai folosi în mod normal.

Cupa menstruală este o variantă mai puțin costisitoare – asta dacă alegi să o folosești și după ce te vei întoarce de la mare, ea fiind reutilizabilă pe perioade de până la zece ani. Odată ce o inserezi în vagin, poți uita de orice grijă. O vei putea schimba chiar și 12 ore mai târziu (asta dacă nu este o zi cu un flux mai mare de sânge, caz în care trebuie schimbată mai devreme, la intervale de aproximativ șase ore). Poți înota cu ea, apoi să ieși din apă și să te duci direct pe șezlong, fără vizite suplimentare la toaletă. Dar dacă nu ești foarte familiară cu propriul sistem anatomic, s-ar putea să ți se pară dificil procesul de inserare și scoatere a cupei.

Mai există și varianta buretelui menstrual – un produs natural care funcționează cam pe același principiu ca tampoanele, doar că nu conține chimicale. El se inserează foarte ușor în vagin, nu irită mucoasa și îți permite să te bucuri de înot în voie. Însă trebuie să îl schimbi după fiecare ieșire din apă, întrucât capacitatea lui de absorbție nu este infinită și nu vrei să te trezești cu pete pe costumul de baie.

Orice variantă ai alege, amintește-ți că menstruația nu trebuie să îți strice vacanța. Este un inconvenient? Da. Poate fi doborât? Cu siguranță.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter