Terapia cu lumină polarizată, lumina care îți ia durerea

De Lumea Femeilor, pe

Terapia cu lumină polarizată este o metodă eficientă de a scăpa de dureri de spate, dar și de alte afecțiuni. Este un procedeu blând și singura condiție este să fii consecventă și să faci tratamentul și după ce dispar simptomele neplăcute, pentru a avea efecte de durată.
Conf. dr. Pásztai Zoltán ne-a explicat mai multe despre acest tratament pe care îl folosește de multe ori ca o completare în kinetoterapie și fizioterapie: „Lampa cu lumină polarizată folosește gama vizibilă rece și o parte din domeniul infraroșu. Nu conține raze UV. Lumina este difuză, spre deosebire de cea de laser, care este concentrată. Astfel, se poate lucra cu densitate energetică scăzută și totuși are efecte biostimulatoare. Este o lumină policromatică, ceea ce înseamnă că aspectul ei nu conține doar lungime de undă asemenea luminii laser.”

Terapia cu lumină polarizată regenerează organismul

Efectele acestui tratament în aparență foarte simplu nu sunt de neglijat. Lumina ajunge prin expunere de câteva minute până la o adâncime de 2,5 cm sub piele, fără ca pacientul să simtă o încălzire semnificativă. Astfel, sunt activate procesele de regenerare și absorbția de oxigen în țesuturi crește. Celulele bolnave sunt readuse la stadiul de celule sănătoase. Lumina exercită și o influență nemijlocită asupra terminațiilor nervoase și asupra sistemului nervos. Acest tratament determină modificări la diferite niveluri ale organismului uman la orice vârstă. În plus, influențează benefic sistemul imunitar. Pătrunderea în profunzime este asigurată de componența infraroșie a luminii, iar durata prelungită potențează tratamentul.

Terapia cu lumină polarizată „dezmorțește” articulațiile

Tratamentul cu lumină polarizată se poate folosi complementar cu cel de kinetoterapie în afecțiuni ale coloanei vertebrale și ale sistemului osos. Pregătirea necesară presupune corectarea poziției, mai ales la vârstnici. În plus, se cere și menținerea acestei posturi corecte și relaxare.
Durata unei ședințe este de aproximativ trei până la zece minute. Tratamentul propriu-zis constă în luminarea cu o lampă specială a zonei afectate la o distanță de 3-5 cm. Pacientul poate simți o ușoară încălzire, dar nu arsură.

Indicaţiile terapiei cu lumină polarizată

► reumatism, artrită;
► tratamentul durerii;
► afecțiuni postraumatice, întinderi musculare;
► hematoame, inflamații acute la nivel muscular;
► entorse, luxații;
► vindecarea mai rapidă a rănilor după o intervenție chirurgicală;
► ulcere varicoase, hemoroizi;
► escare;
► afecțiuni alergice sau infecțioase ale pielii (herpes, zona zoster, acnee, eczeme, mâncărimi, dermatite, micoze, negi);
► guturai, răgușeală, sinuzită;
► inflamații ale ochilor;
► tulburări de somn, depresie la vârstnici.

Contraindicaţiile terapiei cu lumină polarizată

Tratamentul este folosit din 1981 și nu au fost constatate efecte nedorite. Totuși, pacienții bolnavi de cancer nu trebuie să și-l aplice singuri, ci vor apela la un specialist. Pentru ceilalți, există și posibilitatea de a-și procura un aparat și de a încerca tratamentul acasă, după citirea cu atenție a indicațiilor sau la sfaturile unui terapeut profesionist. Nu este indicat celor care au stimulator cardiac și nici femeilor însărcinate. Totuși, terapia a mai fost folosită cu succes la nou-născuți cu afecțiuni post-natale (luxații de șold, sechele de sistem nervos, rahitism etc.).

Terapia cu lumină polarizată are efecte în câteva zile

„În durerile acute se văd efecte după cel mult 10 zile de tratament, uneori chiar și mai repede. Abcesele pot fi vindecate, dar sunt necesare chiar și două-trei luni, cu o frecvență de trei-patru ori pe săptămână. Dar depinde de problemă. Am reușit să ajut un sportiv să scape de un hematon în mai puțin de o săptămână, în care a făcut câte trei ședințe zilnic. Este indicată continuarea sau reluarea tratamentului pentru prevenție și după dispariția simptomelor. Dar nu uita că o viață sănătoasă, cu o alimentație corectă, cu oxigenare, hidratare suficientă, mișcare și sport este ceea ce poți oferi mai bun organismului tău. Terapia cu lumină, alături de respectarea regulilor pentru un trai sănătos îți vor asigura un tonus deosebit indiferent de vârstă”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter