4 lucruri obligatorii pentru fericirea ta

De Lumea Femeilor, pe

Nu este un îndemn egoist! Dimpotrivă. Cei din jur aşteaptă ajutorul tău, fără să se gândească că şi tu ai probleme. Aşa că ai grijă de tine, ca să poţi fi un sprijin pentru familie şi prieteni
Cu toate treburile de prin casă şi de la serviciu, cine mai are timp de manichiură, de păr sau de o carte bună? Lunga listă de activităţi te stresează, iar din această cauză eşti nervoasă, dormi prost şi nu mai găseşti plăcere în nimic. Nu este departe momentul în care vei claca şi nu vei mai fi în stare de nimic. Atunci cum îţi vei putea ajuta familia? Învaţă să ai grijă de tine, înainte de orice!

Puţină mişcare

O să spui că faci suficientă “mişcare” fiind şi mamă, şi soţie, şi un angajat responsabil. Nu este aşa! O dată cu vârsta, şi corpul tău resimte munca de peste ani şi… nu este foarte fericit. Ai grijă şi de el măcar de trei ori pe săptâmănă. Fie că faci câte o plimbare sau puţină gimnastică, mişcarea pune sângele în funcţiune şi menţine un tonus ridicat.

Timpul tău

Nu este nevoie să trebăluieşti cât e ziua de lungă.  Dacă ştii ce ai de făcut, organizează-te astfel încât să îţi rămână câteva ore libere. Timpul trece, indiferent dacă munceşti într-una sau stai degeaba, aşa că nu-l irosi. Foloseşte-l cu cap şi, astfel, îl vei transforma în prietenul tău.  Obişnuieşte-te să faci în acelaşi timp un lucru util şi unul plăcut. Aşa nu vei mai simţi presiunea responsabilităţilor. Citeşte o revistă cât timp copilul îşi face lecţiile. Oricum, nu va învăţa tabla înmulţuirii mai uşor, dacă tu stai cu ochii pe el.

Somnul de frumuseţe

Şi mâine este o zi! Poate chiar una mai uşoară decât cea de astăzi. Fără să îţi faci un obicei din “a lăsa pe mâine ce poţi face azi”, nu este o tragedie dacă se întâmplă. Respectă-te! 8 ore de somn domoleşte trecerea anilor şi îţi încarcă bateriile.

O masă sănătoasă

Cum se face că tocmai tu, care pregăteşti masa în fiecare zi, uiţi să te hrăneşti cum se cuvine? Tendinţa este să îţi vezi copilul şi partenerul satisfăcuţi, iar apoi, dacă mai ai timp şi chef, mănânci şi tu. Stabileşte ca masa de seară să fie o masă în familie. Asta înseamnă că vei lua şi tu parte! Iar dimineaţa îţi poţi face un sandviş, iar dacă nu ai timp, mănâncă-l în drum spre serviciu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter