Situație bizară la Galați: o pensionară a fost informată de regia de utilități că a murit și că nu mai are nevoie de apă

De Unica.ro, pe

O pensionară din Galați a aflat de la societatea de furnizare a apei că a murit și că i-a fost reziliat contractul de furnizare a apei.

Anca Savin, femeia în cauză, a mers la sediul companiei, pentru a înțelege cum s-a întâmplat acest lucru. Reprezentanții societății au stabilit că a fost vorba de o eroare de date.

Femeia are 70 de ani, iar contractul de furnizare a apei este pe numele ei de 13 ani. Deși a plătit toate facturile la timp, ea a primit o notificare neașteptată și morbidă, în care a fost anunțată că a decedat și i se va opri apa.

Citește și: Sute de mii de români riscă să rămână fără curent electric dacă țin prea multe aparate în priză

Citește și: În 2022, românii care stau la bloc vor primi bani de la stat pentru renovări și nu numai

Citește și: Cod Rutier 2022: amenzi usturătoare pentru șoferii agresivi

Citește și: Sondaj: Românii au avut un 2021 mai dificil ca alții, dar sunt mai optimiști pentru 2022 decât mulți oameni

Ea a fost la sediul companiei, pentru a lămuri situația. Într-un interviu cu Digi24, Anca Savin a povestit: „I-am pus funcționarei notificare în față, mi-a spus de ce acte am nevoie. Am insistat sa-mi spună numele decedatului și dânsa îmi spune Savin Anca. Îi arăt buletinul, reacția este stupefiantă: aaa, deci nu sunteți moartă. Toți tinerii care erau pe acolo au început să râdă. Incompetență e cuvântul cel mai potrivit, pentru că un contract de 13 ani nu poate fi contestat, nu poate fi încurcat, e neglijenţă, incompetență”.

În documentele de la Evidența Populației, Anca Savin figurează ca fiind în viață. Silviu Bacalum, director la Evidența Populației Galați, a explicat și el situația: „Din evidențele noastre, dumneaei este în continuare în viață, după cum se certifică și prin prezența dumneaei. Nu am primit nicio solicitare de a furniza vreo dată privind situația, dacă dumneaei se află sau nu în viață. În continuare figurează la aceeași adresă și cu același statut”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter