10 lucruri care îţi ajută memoria şi capacitatea de concentrare!

De Avantaje.ro, pe

Se întâmplă să uiţi nume, noţiuni sau chiar feţe cunoscute? Nu te îngrijora, cu toţii avem momente de uitare sau confuzie. Câteva schimbări simple în stilul de viaţă pot să-ţi revigoreze memoria, mai mult decât crezi!
O data cu inaintarea in varsta scade si abilitatea de a-ti aminti diverse lucruri. Oboseala si depresia contribuie la accelerarea procesului de uitare.
Uneori, slabirea memoriei poate fi un simptom al unei boli serioase, cum ar fi Alzheimer sau dementa. Daca pana acum se vorbea despre boli de memorie si Alzheimer doar la pacientii trecuti de 70 de ani, acestea apar la varste tot mai scazute, incepand chiar de la 40-45 de ani. Din pacate, cu trecerea timpului, impactul bolilor de memorie creste, de vina fiind, printre altele, anxietatile si depresiile.
Unul din doi pacienti cu depresie netratata ajunge sa aiba o boala de memorie.
Mai contribuie la aparitia ei stresul, alimentatia nesanatoasa, tulburarile afective, dezechilibrele hormonale sau tratamentele nepotrivite. Studiile arata ca perioada cu riscul cel mai crescut de aparitie a depresiei este cuprinsa intre 40 si 50 de ani.
Adoptarea unui mod de viata sanatos si ajustarea obiectivelor sunt esentiale in pastrarea capacitatilor cognitive pana la varste inaintate.
Vezi continuarea pe avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter