Mersul cu spatele are efect benefic pentru amintirea evenimentelor petrecute recent

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Luni, 26 noiembrie 2018, 13:26
Mersul cu spatele te ajută să își amintești evenimente petrecute recent. Potrivit unui studiu, realizat de o echipă de oameni de știință de la Universitatea Roehampton din Marea Britanie, persoanele care merg cu spatele au rezultate mai bune la testele de memorie, în comparație cu cele care stau pe loc sau se deplasează înainte.

Mișcările înapoi ar avea efecte benefice în procesul de amintire, în comparație cu cele efectuate înainte

Mersul cu spatele imbunatateste memoria

Cercetarea demonstrează un nou efect care ar putea avea implicații importante în abordarea medicală a pierderilor de memorie. Șase experiemente au fost realizate pentru a se afla dacă mișcările înapoi ar avea efecte benefice în procesul de amintire, în comparație cu cele efectuate înainte sau în poziție statică.

Cei 114 participanți la studiu au fost împărțiți în grupuri care au vizionat o înregistrare video a unui eveniment înscenat în care unei femei îi era furată geanta, o listă de cuvinte sau un set de imagini. Apoi, subiecții au mers înainte sau înapoi pe o distanță de 10 metri, au urmărit înregistrări video filmate în timpul deplasării în față sau în spate sau și-au imaginat că s-au deplasat în cele două direcții. La finalul experimentului, participanții au răspuns la întrebări referitoare la înregistrarea video sau li s-a solicitat să își amintească imaginile ori cuvintele observate inițial. Rezultatele au indicat că mersul cu spatele a îmbunătățit procesul de amintire a detaliilor observate în înregistrarea video, a cuvintelor și a imaginilor.

Citește și: – Un nou studiu NASA arată că Pământul se clatină. Factorul principal este topirea ghețarilor la poli

Studiu: Depresia bărbaților poate afecta negativ fertilitatea cuplurilor

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter