Localnicii dintr-o comună italiană, subiect de studiu după ce niciunul nu s-a îmbolnăvit cu coronavirus

De Unica.ro, pe

În comuna Ferrera Erbognone din Lombardia, zona roșie a Italiei, niciun localnic nu s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus, spre surprinderea oamenilor de știință de pretutindeni.

În Ferrera Erbognone trăiesc mai puțin de 1.0o0 de locuitori și niciunul dintre ei nu s-a îmbolnăvit de COVID-19. Din acest motiv, ei au devenit subiect de studiu pentru cercetătorii de la Institutul Neurologic „Mondino”, după cum arată Libertatea.

„Am ales Ferrera Erbognone pentru că este o comunitate în cazul în care nu a existat încă niciun un caz de infecție cu noul coronavirus. Un studiu făcut asupra localnicilor ne-ar putea oferi rezultate importante, care va fi apoi împărtășit cu virologii din Policlinica San Matteo și cu comitetul științific al regiunii Lombardia”, a explicat directorul Institutului Neurologic „Mondino”, Livio Tronconi, potrivit Mediafax.

Primarul și medicul Giovanni Fassina vrea să ajute oamenii de știință în a identifica anticorpii din sângele localnicilor, așa că a trimis locuitorilor din comună o notă prin care li se cere să își facă analizele până la 2 aprilie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter