Întârzierea menstruaţiei când mergi la mare. Ce trebuie să ştii

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 21:58

Multe femei vor să îşi întârzie menstruaţia atunci când au planificat un concediu la mare fix în acea perioadă a lunii. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie (Fertilia Medical Center) explică toate detaliile necesare, ca să rămâi sănătoasă.

Pilula contraceptivă, o metodă sigură

Medicii recomandă femeilor care vor să îşi întârzie menstruaţia pentru a se simţi bine la mare să înceapă o folie de pilule contraceptive cu o lună înainte de respectivul concediu.
„Pilulele anti baby dau atrofie endometrială, care uşurează „reprogramarea” datei menstruaţiei. În loc să facă pauză după 21 de zile, se va lua încă o folie, fără pauză şi astfel se amână menstruaţia până după concediu la mare. Când ne-am întos, se pot opri pilulele şi în a doua-cincea zi, apare menstruaţia”, spune Ruxandra Dumitrescu.
Această întârziere a menstruaţiei nu poate fi mai mare de două folii, adică de 42 de tablete, pentru că după aceea apare lipsa menstruaţiei pe o perioadă mai lungă şi alte probleme cauzate de dezechilibrul hormonal.
„Este bine să nu prelungiţi amenoreea mai mult de 21 de zile, dar pentru o vacanţă la mare este suficient”, a adăugat medicul specialist.
Pentru mai mutle detalii şi metode de întârziere a menstruaţiei pentru un concediu la mare fără probleme, vezi interviul video de mai jos.

Video Robert Hanciarec. Filmare realizată la Fertilia Medical Center. Mulțumim pentru sprijin!
Sursa foto femeie stânci mare: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter