Nu ai încredere în tine? Te ajutăm să rezolvi situația!

De Unica.ro, pe

Sunt multe situaţii în viaţă când încrederea în forţele proprii hotărăşte de ce parte a baricadei te afli: de cea a învingătorilor sau de cea a învinşilor.
Felul în care tu te priveşti influenţează radical felul în care te privesc ceilalţi.

Spune-ţi că poţi!

E mult mai uşor sa fii mulţumită cu tine, dacă distingi foarte clar între ce e realizabil şi ce nu, şi dacă ai încredere în tine. Separă realitatea de iluzii. Iluziile nu fac decât să te amărască, dar dacă îţi propui să câştigi treptat bătăliile mici, vei fi mulţumită cu tine.

Nu fi prea dură cu tine!

Nu trebuie să te învinovăţeşti pentru orice se întâmplă rău şi nu trebuie să îţi pierzi încrederea în tine doar pentru faptul că, într-un anumit moment, ai făcut alegerile greşite, Pe viitor, poţi încerca să faci totul mai bine, dar lucrurile care nu mai pot fi schimbate trebuie lăsate aşa cum sunt, Dacă eşti prea autocritică nu faci decât să îţi distrugi de tot încrederea în tine însăţi.

Zâmbeşte!

Zâmbetul tău îi va face pe cei din jur să te perceapă pozitiv şi să aibă încredere în tine. Dacă tu ai o zi proastă nu este vina lor, aşa că nu are rost să le transmiţi această stare. Multe situaţii pot fi deten-sionate cu un zâmbet.

Adoptă un comportament deschis

Fii dinamică şi binevoitoare în raport cu ceilalţi, Lasă-ţi timp să asculţi, pentru ca şi ceilalţi să te asculte când este nevoie, Oamenii reacţionează şi în funcţie de cum ne purtăm noi cu ei, aşa că, dacă ai o atitudine prietenoasă, vei vedea că, cel mai adesea, ţi se va răspunde la fel.

Împacă-te cu corpul tău!

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să începi să te iubeşti aşa cum eşti. Când te uiţi în oglindă nu căuta să îţi vezi doar defectele. Fiecare este unic în felul său, iar frumuseţea nu are nici mărimi, nici forme ideale. Dacă îţi vei privi corpul ca pe un duşman, vei fi mereu nemulţumită cu el. Dacă, în schimb, te vei simţi bine în pielea ta şi nu vei fi mereu complexată de câte ceva, cei din jur nici nu vor băga de seamă micile tale defecte.

Fii sigură pe tine!

În mod evident nu poţi fi tot timpul sigură pe tine, însă poţi părea, Cei din jur percep această siguranţă ca pe o calitate, dar şi ca pe un semn al competenţei, în situaţii dificile o astfel de atitudine poate valora nespus de mult.

Fă-ţi singură un compliment!

Mult prea rar faci acest lucru, deşi ţi-ar prinde foarte bine. Nu lua micile defecte drept catastrofe. Pune-ţi în evidenţă atuu-urile şi, cu siguranţă, cei din jur vor observa, chiar daca nu se exteriorizează pe această tema. Forma nasului, degetele de la picioare sau tenul imperfect sunt lucruri pe care cei din jur nici nu le observă, iar tu le transformi cel mai adesea în adevărate motive de nefericire.

Fii tu însăţi!

Nu te teme să fii creativă sau să îţi exprimi personalitatea în felul de a te îmbrăca sau de a te purta, Poartă hainele care îţi plac, chiar dacă nu se încadrează în ultimele tendinţe ale modei, Nu încerca să fii ca alţii, pentru că nu ai nimic de câştigat din asta, Fii ca tine!

Nu dramatiza!

Eşecuri avem cu toţii, dar ceea ce contează cu adevărat este felul în care trecem peste ele. Dacă nu ţi-a reuşit ceva, nu intra în panică. Nu este sfârşitul lumii. Mai târziu vei descoperi că acel eşec a avut un rost, ai învăţat ceva din el.

Nu uita: nimeni nu este perfect!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter